Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Midi-Pyreneeën

De regio Midi-Pyreneeën is met zijn acht departementen de grootste regio van Frankrijk. De natuurlandschappen in deze streek strekken zich uit van de hoogvlakte op de rand van de Auvergne en Languedoc-Roussillon tot de bergtoppen van de Pyreneeën. Maar ook biedt de regio grote kalksteengebergten en de hellingen van Gascogne. Enkele bekende plaatsen gelegen in deze streek zijn Cahors, Lourdes, Toulouse en Albi.

Midi-Pyreneeën heeft voor elke bezoeker een passende vakantie: een weekend cultuur opsnuiven in de hoofdstad Toulouse, wandelen in Ariège en alles ontdekken over de geschiedenis van de Katharen, een pelgrimtocht in de Hautes-Pyrénees of een bezoek brengen aan het Jazz festival in Marciac.

Vakantie-ideeën
Van rustig wandelen tot canyoning, de Midi-Pyreneeën is één fantastisch sportterrein. Liefhebbers van buitensporten (rafting, kanoën, skiën), avontuur (canyoning, freeride) en ontdekking (trektochten, paardrijden, fietsen) halen in de Midi-Pyreneeën hun hart op. De Pyreneeën vormen ieder jaar weer belangrijke etappes voor de Tour de France. Maar fietsen kan de klant op ieder niveau in de regio, van heftige berghellingen bedwingen tot rustige groene weggetjes langs het Canal du Midi.

Wat niet mag ontbreken bij een bezoek aan de Midi-Pyrenees, bijvoorbeeld voor vermoeide wandelaars, zijn de kuuroorden en spa’s.

De regio grenst niet aan zee maar heeft wel veel meren, rivieren en bergstromen.

Leuk voor kinderen: wandelen met een ezel in het Nationale park van de Pyreneeën.

249t

Favoriete tips
Leuke tripjes in de streek: het bedevaartsoord Lourdes, de grotten in de bergen van Ariège en het museum Toulouse-Lautrec in Albi

Op 5 km van Rocamadour ligt het prehistorische park Prehistologia in Lacave, leuk en leerzaam voor kinderen.

Toulouse is de stad van de lucht- en ruimtevaart. Bezoek de luchthaven voor een rondleiding achter de schermen, de Airbus fabriek of het Cité de l’Espace.

Volg de Route van de Schilders in het voetspoor van Toulouse-Lautrec (Albi) of Ingres (Montauban), waarbij je in zeven etappes enkele van de mooiste kunstcollecties in Frankrijk leert kennen.

Voor meer informatie:
http://www.toerisme-midi-pyrenees.nl/ (Nederlandstalige versie) of neem hier een kijkje.

Leuke beelden over de regio bekijk je hier.
Aveyron: http://youtu.be/Az04YPtnlkw
Milau: http://youtu.be/68hANrNjw7s

Foto’s: CRT Toulouse Midi-Pyrénées-D.Viet

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn