Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Nord-pas de Calais

Heeft jouw klant zin in vakantie, maar geen tijd om ver weg te gaan? Nord-pas-de-Calais ligt op slechts 3 uur rijden van Utrecht. Je klant laat zich verrassen door het gevarieerde landschap, de zandstranden en steile rotskliffen.

De regionale hoofdstad Lille is een gezellige stad, met een indrukwekkend museum vol Vlaamse, Franse en Hollandse meesters. In Cateau-Cambrésis ontdekt de kunstliefhebber het Matisse-museum, in Lewarde de historische kolenmijn en in Roubaix, in een voormalig art-deco zwembad, het museum van kunst en industrie.

Vakantie-ideeën
Veel badplaatsen dragen het kindvriendelijke label ‘Stations Kid’: Berck sur Mer, Calais, Hardelot, Le Portel Plage, Wimereux, Wissant, Gravelines, Dunkerque-Dunes de Flandre. De uitgestrekte stranden lenen zich ook prima voor strandzeilen.

Raad uw klant de badplaats Le Touquet Paris Plage aan, gelegen aan de bosrijke Opaalkust.

Golfen in de stad, aan de kust, in het bos, middenin de velden…er is volop keus!

Met zijn 3 natuurparken biedt de regio bovendien volop fiets-, paardrij,- en wandelplezier, bij de plaatselijke VVV kan je klant een boekje met leuke routes halen.

Bezoek overblijfselen en monumenten uit de wereldoorlogen, waaronder La Coupole en les Boves d’Arras. Of bewandel één van de ‘Wegen der Herinnering’ en kom meer te weten over het leven van de soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog, veldslagen en herdenkingsmonumenten.

Vier het carnaval eens mee in Duinkerken, net zo’n groots spektakel als in Nederland.

Elk jaar vinden in april de internationale vliegerwedstrijden van Berck-sur-Mer plaats, een spectaculair gezicht.

In Arras ligt een onderaards tunnelstelsel, een voormalige kalksteengroeve, waar 3 maanden per jaar een verrassende tuin in wordt aangelegd, Le Jardin des Boves.

Het eerste weekend van september wordt de jaarlijkse Braderie van Lille gehouden waar 10.000 exposanten op af komen. Niet te missen: het traditionele gerecht mosselen met frites!

Favoriete tips
In het 18.000 m2 zee informatie centrum, Nausicaa zie je vele soorten vissen en zeeleeuwen. In één van de immense bassins zwemmen haaien en andere roofdieren uit de zee. Zelf zwemmen? Ga dan naar wateravonturenpark Aqualud.

Valenciennes is culturele hoofdstad van de regio en biedt de bezoeker volop cultuur.

Adviseer kunstliefhebbers om een bezoek te brengen aan het Louvre-Lens museum, in Lens.

Voor meer informatie
www.noordfrankrijk-toerisme.com (Nederlandstalige versie) of neem hier een kijkje

Foto’s: Matthieu Langrand, Pascal Morès, Alexis Rosenfeld, Pas-de-Calais.

 

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn