Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Normandië

Vanaf Le Tréport tot aan Mont-Saint-Michel (werelderfgoedlijst UNESCO) biedt Normandië de toerist een gevarieerd kustlandschap. Kliffen en goudkleurige zandstranden wisselen elkaar af langs ruim 600 km kustlijn.

De kust is zeker het meest levendige en het meest bezochte deel van Normandië. Maar het normandische platteland is ook enorm aantrekkelijk; met zijn lichtgekleurde velden, glooiende heggenlandschap en beuken- en dennenbossen. Kleine dorpjes, holle wegen en heldere riviertjes zijn rustgevend en nodigen uit tot het ontdekken van een eenvoudige en onbedorven natuur. Ook mooi zijn de appelboomgaarden in Calvados.

Vakantie-ideeën
Normandië is de streek van de beroemde Camembert, de appels en de cider. Bezoek eens een proeverij of kaasmakerij.

Bezoek tijdens laagwater een oesterpark met paard en wagen.

De vele musea en plekken die herinneren aan de WO II zijn indrukwekkend. Breng een bezoek aan de invasie stranden, het Mémorial in Caen (het museum voor vrede), het D-Day Museum en het Musée Mémorail d’Omaha Beach.

De abdijen, de haventjes en de vakwerkhuizen volgen elkaar op van Deauville tot de rotskust van Etretat.

In Giverny vindt je klant prachtige tuinen, tegenover het woonhuis en de werkplaats van Claude Monet . In de watertuin, met de waterlelies en Japanse boogbrug, leeft de magie verder die de schilder wist te inspireren.

De prachtige abdij Mont-Saint-Michel en haar baai vinden hun oorspronkelijke maritieme karakter terug na 10 jaar van werkzaamheden. Bij springtij wordt de Mont-Saint-Michel voortaan weer een eiland. Op het vasteland zijn op 2,5 km afstand van de Mont-Saint-Michel, nieuwe parkeerplaatsen aangelegd met een bezoekerscentrum. Vanaf daar rijden er gratis shuttlebussen tot 400 meter voor het imposante bouwwerk. Maar de klant kan ook het wandelpad kiezen en middels de nieuwe voetbrug de abdij betreden.

Het tapijtenmuseum in Bayeux heeft het hele jaar door verschillende tentoonstellingen en activiteiten voor kinderen.

Paardenliefhebbers kunnen zien wat het grote, gespierde Percheron-paard allemaal kan op de Ferme du cheval de trait de trekpaardenboerderij in Juvigny-sous-Andaines.

Voor meer informatie:
www.normadie-tourisme.fr (Nederlandstalige versie) of neem hier een kijkje

Foto’s: CDT Calvados, ©CRT Normandie Dietmar Feichtinger Architectes SBP © S.Lorkin-Anibas Photography.

 

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn