Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Parijs

De Franse hoofdstad Parijs staat ook wel bekend als de lichtstad. De Eiffeltoren schittert je ’s avonds tegemoet en met de kerst zal heel Parijs oplichten door de feestverlichting.

Is je klant nog nooit in Parijs geweest? Dan mag hij zeker de bekende attracties als de Notre Dame, Sacré Coeur, de Eiffeltoren en de Champs Elysées niet missen. Naast deze bekende attracties is er natuurlijk nog veel meer te ontdekken in Parijs.

Modestad

Parijs staat ook bekend als modestad. In de Rue de Faubourg st. Honoré vind je de winkels van grote modemerken als Dior en Chanel. Voor alternatieve boetiekjes stuur je je klant naar de wijk net boven Les Halles. In het zesde arrondissement, net onder de Seine, zijn verschillende trendy boetiekjes. Een andere prima winkeltip voor je klant is de Joodse wijk Marais, met veel artistieke winkels.

Parijs en kunst

Kunst is er in Parijs genoeg te vinden. Het wereldberoemde museum het Louvre heeft als hoofdattracties de Mona Lisa van Leonardo da Vinci en de Venus van Milo. Het museum is gevestigd in de residentie van de oude Franse koningen. Andere bekende musea in Parijs zijn Centre Pompidou voor moderne kunst, Museé d’Orsay over Franse kunstgeschiedenis en musea over Picasso en Rodin.

Jardin du Luxembourg

Is je klant op zoek naar rust tussen alle attracties in? Echte Parijzenaars gaan naar het park ‘Jardin du Luxembourg’. De tuinen van dit park zijn aangelegd rond het Palais du Luxembourg in het zesde arrondissement van Parijs. Doordeweeks zitten veel studenten rondom de vijver te lezen of te studeren. In de weekenden is het park het domein van gezinnen en kinderen.

Hotels

Parijs heeft bijna 1500 hotels, daar zit vast iets tussen wat bij jouw klant past. Hotels zijn er in alle prijsklassen. Naast traditionele accommodaties vind je designhotels, hightech- en romantische hotels. Populair zijn de boetiekhotels en milieuvriendelijke acco’s.

Eten en drinken

Je klant vindt in Parijs ontelbaar veel2225t restaurants, van eenvoudig tot peperduur. Wil je klant iets bijzonders? Er zijn twee restaurants op grote hoogte, in de Eiffeltoren en bovenin het Centre Pompidou. Op de bovenste verdieping van het Kenzogebouw eet je klant in het hippe en ultramoderne fusionrestaurant Kong. Wil je klant zelf de Franse kookkunsten onder de knie krijgen? Dan is een kookcursus in de stad een leuk idee.

Parijs verkennen

Je klant verkent Parijs op verschillende manieren. Een Nederlandse 2226tmanier is per elektrische fiets. Het onbekende gedeelte verken je met een gids van ‘Paris Charms and Secrets’. Er zijn veel ludieke rondleidingen door de stad, per fiets of segway. Ook met het openbaar vervoer reist je klant kriskras door de stad. Parijs heeft een uitgebreide busdienst en een netwerk van metro’s en treinen die goed op elkaar aansluiten.

Voor meer informatie:
www.parisinfo.com (Nederlandstalige versie).
Bekijk ook het Engelstalige professionals gedeelte van deze site: http://en.convention.parisinfo.com/
of neem hier een kijkje.

Foto’s:
Tour Eiffel © Paris Tourist Office – Photographe © Jair Lanes
Shopping parisien © Paris Tourist Office – Photographe Stéphanie Rivoal
Louvre@Atout France – Maurice Subervie
Jardin du Luxembourg © Paris Tourist Office – Photographe David Lefranc
Basilique du Sacré-Coeur, Montmartre © Paris Tourist Office – Photographe Daniel Thierry
Le Moulin Rouge © Paris Tourist Office – Photographe Jacques H3D
Le sport à Paris © Paris Tourist Office – Photographe Amélie Dupont

 

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn