Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Picardië

In de noordelijke provincie Picardië tussen de Marne en de Somme is Frankrijk ontstaan. In die streek woonden de eerste Franken, de voorouders van de Fransen.

Wandelen door een van 67 parken en tuinen of in het bos van Compiègne is heel fraai in Picardië. Je klant reist door de middeleeuwen in Gerberoy en Senlis. In Amiens, Laon, Beauvais gaat de weg langs gotische kathedralen. Bij Pierrefonds, Compiègne en Chantilly staan prachtige kastelen in het glooiende landschap. De baai van de Somme, is een prachtig natuurgebied waar je kunt wadlopen bij laag water. Op gastronomisch gebied biedt Picardië bijvoorbeeld de ‘ficelle picarde’ (een hartig flensje) en een ‘gateau battu’ (tulband).

Vissen in de Domaine de la Vallée, strandzeilen bij Fort Mahon en vogels bestuderen in het Parc du Marquenterre.

10 % van de Franse Champagne komt uit de Picardie (departement Aisne). Leer meer over deze godendrank tijdens kookcursussen, wijnproeven, wijnkelders bezoeken en wandelingen in de wijngaard.

21 golfterreinen waaronder de golf de Belle Dune in Somme, Chantilly in Oise en l’Ailette in Aisne.

Gaat je klant met de kinderen naar Picardië? Raad het Parc Astérix en de Mer de Sable aan. Vanaf Parijs rijdt er een shuttlebus naar Parc Astérix.

In Amiens ziet de klant van half juni tot en met half september door middel van een laserprojectie op de katherdaal hoe kleurrijk de voorgevel vroeger was.

In het Koninklijke bos van Compiègne liggen verschillende fiets-en wandelroutes, deze paden werden ooit aangelegd door Lodewijk 14e.

Bezoek het paardenspektakel in het musée du cheval vivant (museum van levende paarden) in Chantilly.

Wandelen in de voetsporen van grote schrijvers en kunstenaars: Paul en Camille Claudel, Jean Jacques Rousseau, La Fontaine. In Amiens laat een gids u de stad zien zoals Jules Verne die zich ingebeeld had.

Bij laag water kan de klant wadlopen door de Baai van de Somme.

Neem het treintje met stoomlocomotief door de Baai van de Somme.

Voor meer informatie:
www.picardietourisme.com/nl (Nederlandstalige versie) of neem hier een kijkje

Foto’s: ADRT80-Fleonardi, ADRT80 – AB, ADRT80-PC, ©ADRT80-AW.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn