Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Poitou-Charentes

Flaneren over lange stranden van fijn zand, genieten van de rust in de moerasgebieden van Poitou, rondtrekken door de wijngaarden van de Charentestreek, de smaken ontdekken van een gevarieerde gastronomie: Poitou-Charentes heeft ontelbare rijkdommen.

Vier verschillende eilanden horen bij de regio: l’île de Ré met haar witte lage huizen en gekleurde luiken. l’île d’Oléron met zijn oesterhuisjes. l’île d’Aix geklasseerd als bijzonder natuurlijk gebied. En het eiland Madame dat uitsluitende tijdens laagwater bereikbaar is.

Het is een ideale regio om te fietsen met ruim 2000 km fietspad, honderden mountainbike circuits en duizenden kleine weggetjes. In Manot, bij Confolens, in de Charente Limousine en in Chauvigny in de Vienne rijdt je klant over twee voormalige spoorwegen met de fiets. Ze maken een landelijke tocht onder viaducten door, langs rivieren en door groene weilanden.

Ritjes of trektochten per paard, tochten in een huifkar, ritjes in een koets of in een gesloten rijtuig of tochten op de rug van een ezel, het zijn allemaal leuke manieren om de regio, zijn erfgoed en zijn landschappen te ontdekken. Neem de Deux-Sèvres met meer dan 600 kilometer aan ruiterpaden en een twintigtal uitgestippelde routes voor een dagje paardrijden.

Je klant geniet onder meer van de vallei van de Charente, het aquarium van La Rochelle, de cognac-huizen, de Romaanse kunst en de attractieparken en dierentuinen.

Kastelen, kerken, abdijen, forten en andere vestingwerken vormen prestigieuze bakens in deze regio.

Op het eiland van Oléron zijn 15 traditionele oesterhuisjes omgebouwd tot artiestenateliers.Het eiland is verbonden met het vasteland middels een 3 km lange brug, waar geen tol meer voor betaald hoeft te worden.

Van april tot en met september neem je een kijkje bij de verschillende kunstenaars: schilders, aardewerkers, fotograven, sieradenmakers… Bezoek de beroemde oesterkwekerijen in Marennes-Oléron.

Het hele jaar zijn in de regio allerlei feesten, festivals en concerten. Een hoogtepunt is Francofolies in La Rochelle waar jaarlijks in de 2e week van juli de beste Franse artiesten optreden.

Ontdek het eiland Ile de Ré op de fiets. Een tolbrug verbindt het vaste land met Ile de Ré. Bezoek daar de zoutpannen.

Leuk voor het hele gezin: Futuroscope, een futuristisch pretpark.

Voor meer informatie:
www.atlantische-kust-frankrijk.nl/ (Nederlandstalige versie) of neem hier een kijkje

Foto’s: Atout France: Franck Charel, Eric Bascoul, Pierre Torset, R. Cast.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn