Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Provence-Alpes-Côte d’Azur

De Provence-Alpes-Côte d’Azur is een gebied met vele gezichten. De steden, rijk aan kunst en geschiedenis, de Alpen en in het Zuiden de prachtige kust. De historische en religieuze plaatsen, de musea en de kastelen geven de Provence-Alpes-Côte d’Azur een culturele dimensie.

De weg van de Hoge Alpen loopt van Briançon via het meer van Serre-Ponçon en de Gorges du Verdon. De Lubéron en de lavendelvelden, aan de andere zijde van de Mont Ventoux, lopen tot aan de zee, de kreken, Saint-Tropez en de Iles du Levant.

Klimmers en bergwandelaars kunnen hun hart ophalen in de Provence-Alpes-Côte d’Azur. Bijvoorbeeld in de Verdon, met wel 933 paden of in de valleien van Buoux in Luberon. Probeer ook eens de via ferrata, klimmen over ijzers.

De regio telt vele recreatieparken, variërend van avonturen- en indianenparken tot pret- en dierenparken.

De diverse watervallen, gorges en canyons zorgen voor een breed aanbod van watersporten, van canyoning, rafting, hydrospeed, tot kanoën en kayakken.

In de Provence zijn vele fietsmogelijkheden. Zo is er tussen Cavaillon, Forcalquier en Manosque een fietsroute uitgezet door het Natuurpark van de Luberon. Langs de gehele lengte van deze route biedt ‘Vélo Loisirs en Luberon’ de nodige service: fietsverhuur, bagagevervoer, pick-nicks en accommodaties. Op het eiland Ile de Porquerolles kan je klant in alle rust fietsen en wandelen, daar is bijna geen gemotoriseerd verkeer. Wat sportiever is het stuk van de Mont Ventoux tot de Col du Galibier, de beroemde bergen uit de tour. In de omgeving van Arles volgt eerst een stukje de pelgrimsroute naar Compostella om vervolgens de mooiste landschappen van de Camarque te laten zien. Met routes voor iedereen, alle leeftijden en alle niveaus.

Jouw klant vindt veel natuurschoon in de Provence. Bijvoorbeeld in de Nationale Natuurparken zoals Ecrins, Queyras, Camargue, Verdon, Luberon, Port-Cros en Mercantour. Heel mooi is ook de Calanques, een kalkrotskust tussen Marseille en Cassis.

Het Festival van Avignon is jaarlijks een grote happening en vindt in juli plaats. Bezoek er gelijk het indrukwekkende Pauzenpaleis.

Spring zelf achter het fornuis in de Vaucluse en volg een kookles.

Maak tochten met de auto, fiets of benenwagen volgens een thema: de lavendelroute, de Cézanne route, route des Grandes Alpes, de Napoleon route, de oliemolenroute, de zonnewijzer route en de wijn- en fruit route.

Marseille kent meer dan 2500 jaar geschiedenis en heeft op cultureel gebied nooit stilgezeten. Klim naar de basiliek Notre-Dame-de-la Garde of breng een bezoekje aan het nieuwe Mucem museum. In de oude haven geniet je van een echte vissoep.

Ook de geboorteplaats van Cézanne, Aix-en-Provence, is een gezellige stad, met veel cultuur en mogelijkheden voor (sportieve) uitstapjes in de omliggende dorpjes.

Voor meer informatie:
www.tourismepaca.fr 
of neem hier een kijkje

Foto’s: Atout Franc: Joel Damase,France Charel,Cédric Helsly, Rudy Ricciotti, Franck Charel.

 

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn