Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Rhône-Alpes

De regio Rhône-Alpes ligt tussen de Bourgogne en de Provence en grenst aan Zwitserland en Italië. Rhône-Alpes telt maar liefst acht natuurparken en diverse unieke plekken als de Mont Blanc en de Gorges de l’Ardèche. De regio biedt verschillende landschappen, van bergen tot wijngaarden en van lavendelvelden tot olijfboomgaarden.

Een onmiskenbaar element dat je overal tegenkomt is het water in verschillende vormen: sneeuw en gletsjers, rivieren en meren. Rhône-Alpes beschikt over drie van de vijf grootste meren in Frankrijk, namelijk het meer van Genève, lac du Bourget en lac d’Annecy.

De regio is ideaal voor natuur- en sportliefhebbers van wandelen, mountainbiken, of parapenten en kanoën.

Rhône-Alpes biedt 60 golfbanen en is daarmee de tweede regio op het gebied van golf.

Het meer van Annecy heeft het meest heldere water van Europa. Je kunt er goed fietsen-, wandelen of skeeleren rond het meer. Aan de zuidkant ligt een natuurreservaat. Bezoek er ook de mooie stadjes Annecy, Veyrier en Talloires.

Balnéothérapie kan onder meer in de wellness-centra in Evian, Divonne en Aix-les-Bains.

La Route des Grandes Alpes is een route die langs de prachtigste landschappen van de Haute-Savoie en de Savoie loopt. Te ontdekken per fiets, auto of motor.
In de stad Lyon vindt elk jaar het festival ‘Nuits de Fourvière’ plaats in juni en juli. In en rond het Gallo-romaans amphitheater zijn openluchtvoorstellingen met film, opera, theater en muziek.

Jazzliefhebbers kunnen genieten van het jaarlijkse Jazz à Vienne eind juni/begin juli, met internationale artiesten die o.a. spelen in het romeinse amphitheater.

Bezoek het ideale paleis van postbode Cheval in Hauterives in departement Drôme. In de Drôme vindt de klant prachtige dorpjes met betaalbare en heerlijke restaurantjes.Een weekendje Lyon: maak een wandeling door het oude Lyon met de kronkelige straatjes. Lunch daarna in een typische bouchon (restaurant met lokale specialiteiten).

Naast Lyon zijn ook Grenoble, in het hart van de Alpen, en designstad Saint-Etienne zeer de moeite waard.

Chambery is op moerasachtige bodem gebouwd, een deel van de huizen staat op palen. Door het hoge grondwaterpeil en de deels verborgen waterstroompjes, lopen er vele kanalen onder de stad, waarvan je klant 40 km kan bezoeken. Binnen het huidige waternet zijn ook middeleeuwse kanalen en vele oude resten zichtbaar onder de grond, zoals funderingen en bruggen.

Bezoek de Ninkasi’s in Lyon en Saint Etienne: deze restaurants/brasseries, versmelten in de stijl van hun wijk en bieden veel ruimte voor muziek. Trekt jong en trendy publiek aan.

Ontdek de 3e donderdag van november de Beaujolais Nouveau in ieder café, restaurant of bistro van de pittoreske dorpjes van Pierres Dorées: Oingt, Jarnioux, Charnay

Voor meer informatie:
www.rhonealpes-toerisme.com (Nederlandstalige versie, waar je een login kunt aanmaken) of neem hier een kijkje

Foto’s: Savoie Mont Blanc Triquet, Maison du Vélo albanaisvtt, Xavier Rauffet, Atout France: Franck Charel.

 

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn