Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Riviera Côte d’Azur

Riviera Côte d’Azur is vooral bekend vanwege haar stranden en badplaatsen met internationale allure, de vele culturele evenementen, uitstekende 5 sterren hotels en restaurants. Bekende steden die synoniem stsaan voor zon, het goede leven en heerlijk eten zijn Antibes, Grasse, Nice, Vence, Cannes, Menton, Saint-Paul en Saint-Jean-Cap-Ferrat.

Maar de natuur in het achterland is net zo indrukwekkend. Het Parc National du Mercantour, de 15 departementale natuurparken, het regionale natuurpark Préalpes d’Azur en de Vallée des Merveilles bieden genoeg vermaak voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers.

Grasse is de wereldhoofdstad van de parfum. Bezoek er de bekende parfummakers Fragonard, Galimard of Molinard.

Aan de voet van de Alpentoppen van de Vallée des Merveilles en de Mercantour vindt je klant de historische stadjes Biot en Vallauris. Daar beoefenen de inwoners nog steeds handwerk uit het verleden, waaronder glasblazen en keramiek.

Je klant kan in de Côte d`Azur deelnemen aan leuke activiteiten, zoals kooklessen, een cursus parfum maken of een schilderscursus.

Klanten met kinderen kunnen in Marineland in Antibes een dag genieten én leren van zeedieren: dolfijnen, haaien, orka’s en veel tropische vissen.

Met 21 golfbanen dicht bij elkaar is de Côte d’Azur een prima golfbestemming. En bovendien voordelig met diverse golfpassen.

Vertel je klant over National Parc du Mercantour. Dit park herbergt marmotten, gemzen en wolven, maar ook 30.000 grotschilderingen uit de oudheid.

Adviseer de klant vooral ook het achterland van de kust te bezoeken met haar prachtige dorpjes zoals St Paul de Vence, Grasse, Peillon.

Breng in Antibes Juan Les Pins een bezoek aan de kleurrijke markt en het Picasso Museum.

Bezoek de Lérins eilanden of maak een tocht op zee met een onderwaterzicht boot.

Jaarlijks vindt het wereldberoemde filmfestival van Cannes plaats in mei.

Met de schildersroute ontdekt je klant de artistieke rijkdom van de Côte d’Azur. Bezoek de musea of neem een kijkje in huizen waar kunstenaars vroeger leefden.

Bezoek Nice op de Segway met de City Segway Tours Nice. Een gids leidt je 3 uur rond over o.a. de Promenade des Anglais, de heuvel van het château, de oude haven en het oude centrum.

Voordeel voor de klant met de French Riviera Pass. Een pas die je voor1,2 of 3 dagen kunt kopen en waarmee je dan zowel in Nice als in de omgeving gratis toegang hebt tot vele musea, bezienswaardigheden etc:  http://en.nicetourisme.com/the-french-riviera-pass

Voor meer informatie:
www.frenchriviera-tourism.com (Engelstalige versie) of neem hier een kijkje.

Foto’s: Atout France: Jojanneke Kramer, Robert Palomba, Emmanuel Valentin, Robert Palomba.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn