Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Franse overzeese gebiedsdelen

Op enkele duizenden kilometers verwijderd van het Europese vasteland, liggen de Franse overzeese gebiedsdelen midden in de Atlantische, Indische en Stille Oceaan. Ze horen formeel bij Frankrijk, je kunt er met de euro betalen (met uitzondering van de eilanden in de Stille Oceaan), de regelgeving op het gebied van veiligheid en hygiëne zijn er ook hetzelfde, maar verder herinnert hier nog maar weinig aan het dagelijks leven in Frankrijk.

De vaak gastvrije bevolking van deze verre paradijzen met hun regenwouden, lagunes en hagelwitte stranden ontvangt bezoekers met open armen.
De Franse eilanden liggen verspreid over de aardbol en zijn dus zeer verschillend. Niet alleen in grootte, vegetatie, lokale gebruiken en cultuur, maar vrijwel allemaal bezitten ze een ongelooflijk rijke, nog grotendeels ongerepte natuur. Met weelderige vegetatie, prachtige vergezichten, groene bossen, uitgestrekte bergen of vulkanen, zachte beekjes of majestueuze watervallen. Dankzij nationale regelgeving worden het erfgoed en de natuurrijkdommen goed beschermd.

Een bezoek aan overzees Frankrijk is dan ook erg geschikt als huwelijksreis, strandvakantie, natuurvakantie voor twee of meer, of als sportieve vakantie. De grillige geografie van de eilanden maakt namelijk vele sporten mogelijk. Wandelingen en fietstochten over vulkanen, langs watervallen en door regenwouden worden vergemakkelijkt door de meestal goed bewegwijzerde routes. Diepzeeduiken is vrijwel overal mogelijk door de goede duikscholen en gekwalificeerde instructeurs.

De Franse overzeese bestemmingen zijn:

  • In de Atlantische Oceaan: Frans Guyana, Guadeloupe, Martinique, Saint-Martin, Saint-Barthélemy en Saint-Pierre-et-Miquelon
  • In de Indische Oceaan: La Réunion, Mayotte, en de TAAF-eilanden (Terres Australes et Antartiques Françaises)
  • In de Stille Oceaan: Frans Polynesië, Nieuw Caledonië en Wallis en Futuna

Een kleine introductie van de bekendste overzeese gebiedsdelen vind je hieronder (of in het rechter menu). Meer informatie nodig? Neem dan een kijkje op de website van het Frans Verkeersbureau. 

Wil je meer weten over de Franse overzeese gebiedsdelen? Download hier de online Sales Manual Frankrijk overzee.

Foto’s: Guadeloupe strand©Atout France – Eric Larrayadieu, Nieuw Caledonië duiken©Stéphane Ducandas-NCTPS, Nieuw Caledonië Hienghène’s Hen©Les Grands Hotels du Nord Calédonien

 

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn