Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Nieuw Caledonië

 

Agentensite - Nieuw CaledoniëNieuw-Caledonië vindt zich midden in de zuidelijke Stille Oceaan en bestaat uit een hoofdeiland (Grande Terre), de Loyaliteitseilanden (Maré, Lifou, Ouvéa) in het oosten en het Ile des Pins in het zuiden. Hier vind je 24.000km2 lagune, de grootste lagune ter wereld, door de Unesco opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Een andere schat is de weelderige en ongerepte natuur: regenwouden en savannes, bergen, watervallen, natuurparken, droge vlaktes… met een bijzondere flora en fauna.

De hoofdstad Nouméa is een badplaats met twee belangrijke stranden: de Baie des Citrons en de Anse Vata. Verschillende etnische groepen leven er harmonieus samen: Kanak, Polynesiërs, Aziaten en Fransen. Via hun geschiedenis, hun gastronomie en hun muziek ervaar je de rijkdom en de diversiteit van de cultuur.
De Loyaliteitslanden zijn koraalatollen: een prachtige combinatie van stranden met wit zand, kliffen die zijn ontstaan in het oude koraalrif en koraalbodems met magische kleuren. Het Ile des Pins, of Kunié voor de bewoners, is een echt Eden, met paradijselijke baaien en turquoise lagunes. Een tochtje met een prauw, een proeverij van
Agentensite - Nieuw Caledonië 2Bougna (traditioneel gerecht, gegaard in een grondoven) en gegarandeerd een warme ontvangst: ideaal voor wie ver weg wil van de platgetreden paden.

Aanraders

  • grootste lagune van de wereld
  • cultureel centrum Tjibauou in Nouméa
  • de ‘Coeur de Voh’, een natuurlijk gevormd hart in de mangrove
  • de stranden Kuto en Kanuméra op Ile des Pins
  • de grote meren in het zuiden
  • ontdekken van de kanak cultuur

Agentensite - Nieuw Caledonië 4Kijk hier en hier als je meer wilt weten over Nieuw-Caledonië.

 

Photocredits: Stéphane Ducandas – NCTPS, Les Grands Hotels du Nord Calédonien, Martial Dasdane – NCTPS

 

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn