Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 jaar geleden

Tahiti/Frans-Polynesië

 

Vue aérienne de l'atoll de Rangiroa.In de Stille Oceaan vormen 118 eilanden samen Frans-Polynesië, verdeeld over vijf archipels: de Markiezeneilanden (in het noorden), de Genootschapseilanden (waaronder Tahiti), de Tuamotueilanden en de Australeilanden in het midden en de Gambiereilanden in het zuidoosten. Ze liggen verspreid over een oppervlakte die even groot is als heel Europa. De meest bekende eilanden zijn Tahiti, Bora Bora en het Markiezeneiland Hiva Oa waar Jacques Brel en Paul Gauguin geleefd hebben.

De hoofdstad Papeete ligt op Tahiti. Elke eilandengroep heeft een eigen identiteit, sommige zijn groen en vulkanisch, andere zijnGregoire_Le_Bacon_22858 atollen, bestaande uit koraal rondom turquoise binnenmeren. De magische en super romantische sfeer van deze verre oorden maakt Polynesië bij uitstek geschikt voor een huwelijksreis. Sinds 2009 is het voor toeristen mogelijk er te trouwen.

De eilanden bezitten een enorme biodiversiteit en vele natuurschatten: bijna de helft van de lokale flora en fauna is inheems. Er is op veel eilanden een breed aanbod aan activiteiten die gericht zijn op het ervaren van de fantastische natuur, van wandelen tot bergbeklimmen. Ook worden er eco-tours georganiseerd door mariene biologen.

P22ADuiken is een must. Volgens ervaren duikers is er geen ander gebied ter wereld met zoveel variatie. De zeebodem van de lagunes, rondom atollen en in de diepzee lijkt telkens weer anders, de koralen ongeëvenaard rijk aan kleur en inheemse (zee)diersoorten: clownvissen en murenen, roggen en dolfijnen, schildpadden en barracuda’s… Een unieke beleving is het zwemmen met haaien. De meest spectaculaire duiklocaties bevinden zich rond de atollen van Tuamotu, in het bijzonder rond Rangiroa (maar ook Fakarava en Tikehau), ook wel gezien als het mekka voor duikers.

Welke klant stuur je waar naartoe?

  • Genootschapseilanden (Tahiti, Moorea, Bora Bora, Huahine, Raiatea, Tahaa, Maupiti): voor stand, natuur, cultuur, duiken en romantiek
  • ©_Tahiti_Tourisme___Raymond_Sahuquet_18229Tuamotueilanden (Rangiroa, Fakarava, Manihi, Tikehau): duiken, romantiek, stranden
  • Markiezeneilanden (Nuku Hiva, Hiva Oa): natuur en cultuur
  • Australeilanden (Rurutu): duiken met walvissen, cultuur en natuur
  • Gambiereilanden (Mangareva): authentieke cultuur

Lees hier alles over deze eilanden.

Wil jij een sfeerimpressie van Tahiti? Bekijk dan de filmpjes hieronder en inspireer je klanten!

IslandsTahiti

TahitiDans

TahitiZee

Photocredits: Philippe Bacchet, Ty Sawyer, V. Audet, Gregoire Le Bacon, Thaiti Tourisme – Raymond Sahuquet

 

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn