Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

10 maanden geleden

Het kloppend hart van zuidelijk Frankrijk

Toulouse is de perfecte stad voor een weekend weg in de regio Occitanie. Het ligt dichtbij de Pyreneeën en de Middellandse Zee, dus of je nou stad, strand of natuur wil, in Toulouse kun je terecht!

De stad heeft een gezellig karakter dat mede wordt gevormd door de 2000 jaar historie en drie plekken op de Werelderfgoedlijst. Ook wetenschap staat hier hoog in het vaandel. Je kunt hier kennis maken met de ruimte bij Cité de l'Espace en vliegtuigen ontdekken bij Aéroscopia. Als kers op de taart wordt op 9 november een bijzonder adres geopend: La piste des Géants, bestaande uit drie culturele bezienswaardigheden. Géants zijn grote bewegende reuzen die worden ingezet bij bijvoorbeeld straatfestivals. Zij krijgen nu een vaste expositieruimte: de Halle de la Machine. 

Tussen 1 en 4 november gaat een Minotaurus, een gigantische spin, door de straten van Toulouse kruipen als openingsspektakel. Het gebouw van de Halle de la Machine zit in het gebouw van een vroeger luchtpostbedrijf dat er 100 jaar geleden werd opgericht. Deze luchtvaartpioniers worden in december geëerd met de opening van L' envol des pionniers, een expositieruimte. Hier kun je onder andere de vlucht Bréguet XIV beleven in een simulator. De wijk waar zich dit bevindt, ondergaat een hele metamorfose op het moment en wordt een bruisende plek.

Vorig jaar zijn hier al Les Jardins de la Ligne geopend, een tuinencomplex geïnspireerd op de nieuwe landschappen die de eerste Franse luchtpostbezorgers ontwaarden zoals Spanje en Brazilië. De verschillende klimaatzones die je onderweg kunt tegenkomen tussen Toulouse en het Chileense Valparaiso krijgen in deze tuinen gezicht, geur en kleur.

 

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn