Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

1 jaar geleden

Ryder Cup 2018 in Frankrijk: 6 leuke weetjes

Le Golf National in Saint-Quentin-en-Yvelines, vlakbij Parijs, staat volop in het teken van de Ryder Cup. Dit wereldberoemde golftoernooi is momenteel in volle gang en duurt nog tot 30 september. Naar aanleiding van dit belangrijke sportevenement, zetten we een aantal leuke weetjes op rij.

1. De Ryder Cup is na het WK-voetbal en de Olympische Spelen het derde grootste sportevenement met de meeste media-aandacht wereldwijd. Le Golf National maakt deel uit van een zeer selecte club van Europese golfbanen waarop de Ryder Cup zich heeft afgespeeld.

2. Het evenement vindt plaats op Le Golf National van Saint-Quentin-en-Yvelines. Niet onbegrijpelijk, want dit golfterrein is een van de weinige in Europa die plaats biedt aan maar liefst 80 duizend toeschouwers!

3. Le Golf National is een van de meest uitdagende golfbanen van Europa. Afgelopen juni stelde de Franse speler Mickaël Lorenzo-Vera dat het geen enkele amateurspeler zou lukken om deze par 72 in minder dan 100 slagen te spelen vanaf het afslagpunt voor de profspelers, oftewel vanaf de zwarte tees.

4. De Spaanse greenkeeper Alejandro Reyes en zijn team hebben de Albatros tot een van de mooiste banen in heel Europa gemaakt. Met perfect getrimde greens en fairways: een unieke golfervaring en een lust voor het oog.

5. Ben je nog geen ervaren golfer? Le Golf National beschikt ook over een tweede fantastisch onderhouden baan: l’Aigle. Deze is geschikt voor de gemiddelde speler die liever niet tientallen ballen verspeelt op de Albatros, een mooie manier om te kijken of je het leuk vindt.

6. Wist je dat het kasteel van Versailles op een paar minuten rijden van het golfterrein ligt? Wandel in de beroemde tuinen van Lodewijk XIV en aanschouw de fonteinen die ritmisch klateren als een barok muziekspel.

Wat is de Ryder Cup precies?
De Ryder Cup is een trofee die om de twee jaar uitgereikt wordt aan de winnaar van een duel tussen een Europees en een Amerikaans team. De confrontatie speelt zich om beurten af in Europa en Amerika. Met de Ryder Cup schreven de twee continenten gezamenlijk al enkele van de allermooiste pagina's in de golfgeschiedenis.

Drie dagen lang nemen twee teams van twaalf spelers het tegen elkaar op. De spelers kruisen de clubs volgens de Match Play-spelformule dubbel en enkel. Na 28 matches wordt het team met een score van 14½ of hoger tot winnaar uitgeroepen.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn