Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 jaar geleden

Fietsvakanties

Agentensite - FietsvakantiesFrankrijk is een uitstekende bestemming om per fiets te ontdekken. Zowel voor de sportieve als voor de meer recreatieve fietser zijn er volop mogelijkheden. Bovendien zijn er de laatste jaren steeds meer faciliteiten en fietspaden aangelegd. Zo zijn er de véloroutes en voies vertes, autovrije fietspaden met bewegwijzering midden door de natuur, langs kanalen, over oude spoorwegen en (jaag)paden. Inmiddels is er een indrukwekkend netwerk van routes ontstaan in alle regio’s van Frankrijk. De véloroutes verbinden de grote steden van elke regio. Ze worden duidelijk aangegeven, zijn beveiligd en lopen vaak door de mooiste landschappen. Ook de elektrische fietsen duiken overal op, vooral in de bergen is dit een aantrekkelijke optie.

 

Voor alle fietsvakanties kijk je op de site van het Frans Bureau voor Toerisme.

 

Agentensite - Fietsvakanties MountainbikecentraOp zoek naar een uitdaging net over de grens? In de Franse Ardennen zijn twee mountainbikecentra waar uitdagende routes zijn uitgestippeld.
Dankzij de opkomst van e-bikes is fietsen voor iedereen toegankelijk in de Savoie Mont Blanc. naast de vele bergetappes zijn er ook eenvoudige routes door wijngaarden en langs meren, ideaal voor een gezinsuitstapje.
In Bourgondië kun je heerlijk fietsen door de wijngaarden, maar voor gezinnen is het ook leuk om eens over een oude spoorlijn te fietsen met Cyclorails, Vélorails of de Rosalies. Met zijn allen zit je in de ‘fietskar’ die over het oude spoor rolt.

 

Lange-afstand fietsroutes door Frankrijk 
Agentensite - Fietsvakanties lange afstandFietsen langs de Loire. Een route van 800 kilometer die vanaf twee kanten gereden kan worden, genaamd Loire à vélo.
Vertel je klant over de Euroveloroute in de Franche-comté. Een Europees project dat is uitgezet op 2400 kilometer, waarvan 1400 in Frankrijk en 187 in Franche-comté.
De Vélodysée: 1200 kilometer fietsplezier. Hij start in Roscoff in Bretagne en loopt naar het zuiden naar Hendaye in de Aquitaine, langs de Atlantische kust.
Fiets nu van de Atlantische Oceaan naar de Middellandse Zee over de nieuwe route ‘Canal des 2 mers’. In totaal fiets je over afstand van 500 kilometer over groene fietspaden, jaagpaden en rustige wegen. Onderweg kom je langs pittoreske dorpjes.
Ook erg mooi: de Tour de Manche. Deze route verbindt Zuid-Engeland met Frankrijk, over 1200 km. Het gedeelte in Frankrijk loopt door Normandië en Bretagne.

 

Op de fiets door de Provence 
Agentensite - Fietsvakanties ProvenceHeb je een vakantieganger die de Mont Ventoux liever aan de échte sportievelingen overlaat, vertel dan over de Vaucluse. Liefhebbers van natuur genieten van de eindeloze stille weggetjes.
Tientallen fietsroutes leiden door wijngaarden en over lokale wegen met zeer weinig verkeer. Je klant komt langs bekende plekken zoals het stadje Vaison la Romaine, de wijngaarden van Enclave des Papes en Châteauneuf du Pape, of het massief les Dentelles de Montmirail.
Langs alle routes hebben 210 hotels, B&B’s, wijnkelders, restaurants en fietsverhuurders zich aangesloten bij het label ‘accueil vélo’. Zij doen er alles aan om het de reizigers zo prettig mogelijk te maken.

Meer informatie: 
Kijk voor meer informatie op de themasite ‘fietsen’ van het Frans Bureau van Toerisme. Ook de site van France Vélo Tourisme is super handig!

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn