Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 jaar geleden

Shopping

 

Agentensite - ShoppenFrankrijk is één van de meest toonaangevende landen als het gaat om de kunst van het Shoppen. Van luxeproducten tot vintagestores en rommelmarkten. Vertel je klant over de vele shoppingmogelijkheden in Frankrijk.

 

 

Voor ieder wat wils in Parijs 
Bekende warenhuizen Galeries Lafayette en Au Printemps hebben hun flagshipstores in Parijs, maar je komt ze ook in andere Franse steden tegen. In de wijk Saint-Germain-des-Près vind je Le Bon Marché Rive Gauche, het eerste warenhuis van Parijs dat in 1852 haar deuren opende.

Agentensite - Shoppen 2Voor de klant die het nieuwste van het nieuwste wil: in Parijs begin 15 jaar geleden de eerste concept store Colette, nu zijn er vele concurrenten in de hele stad geopend.
Naar welke wijk in Parijs stuur je de klant? Naar Le Marais voor hippe boetiekjes, voor luxe merken naar de Champs-Elysées en Rue du Faubourg Saint-Honoré, voor bobo-chic naar de rue Martyrs en Pigalle, grote warenhuizen zitten bij Haussmann-Opéra, de wijk Montmartre is het walhalla van sieraden, schoenen, tassen en cadeautjes, de buurt van Saint-Germain-des-Près, Sèvres-Babylon en rue de Rennes staan bekend om antiekwinkels en modeboetieks, bij Palais Royal vind je weer trendy en chique winkels…

In Parijs vind je maar liefst drie ‘marchés aux puces’ rommelmarkten: bij Saint-ouen (Port de Cligancourt in het noorden, weekend en maandag, 1700 kramen), bij La porte de Vanves (in het zuiden, elk weekend, 350 kramen) en Puces de Montreuil (vintage, in het oosten, elk weekend). Nog een beroemde rommelmarkt vind je in Lille, elk eerste weekend in september. Meerdere Nederlandse reisorganisaties organiseren daar reizen naartoe.

Hulp nodig bij het shoppen of op zoek naar originele boetieks? Vele organisaties in Parijs bieden een begeleid winkelbezoek aan en nemen je mee naar de leukste adresjes.

Kijk voor meer informatie op de sites van het VVV van Parijs.

 

Koopjes 
Agentensite - Shoppen 3Voor de klant die op zoek is naar koopjes: in Parijs vind je vele outlet stores en net buiten de stad, vlakbij Disneyland Parijs, zit La vallée Village. Meer outletstores: McArthur Glen bij Troyes en bij Roubaix, One Nation (voor luxe merken) in Clayes-sous-Bois (vlakbij Versailles) en Marques Aveneus heeft meerdere vestigingen, vaak langs een snelweg: bij Metz, Troyes en twee ten westen van Parijs, bij Nantes en bij Romans in de Drôme.

In Frankrijk is de uitverkoopperiode overal gelijk, met een paar uitzonderingen. De zomeruitverkoop gaat van start op 24 juni 2015 en duurt 6 weken, dus tot 6 augustus. Een paar departementen wijken hiervan af, in de Aples-Maritimes (Nice) en de Pyrenées Orientales (Perpignan) begint – en eindigt – de uitverkoop een week later. Op Corsica begint het shopfeest op 8 juli.

Lees meer over shoppen in Frankrijk op de site van het Frans Bureau voor Toerisme.

 

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn