Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Frankrijk per auto

Algemene verkeersinformatie over Frankrijk kunt u vinden in de artikelen 'veiligheid op de weg' en 'verkeersmaatregelen in Frankrijk' op de website van het Frans Verkeersbureau. Op deze pagina kunt u verder per onderwerp lezen waar u meer informatie kunt vinden. Ook de ANWB vermeldt op www.anwb.nl/vakantie/frankrijk een heleboel informatie over vakantie in Frankrijk. Naast informatie over het voorbereiden van de reis naar Frankrijk (verkeersregels, benodigdheden voor onderweg, tolbadge enzovoort), biedt de ANWB ook veel informatie over bestemmingen, campings en nog veel meer.

De wegen  

Frankrijk heeft een zeer goed ontwikkeld wegennet. Veel reizigers maken gebruik van de tolwegen, die als "péage" staan aangeduid op de verkeersborden.

Wilt u weten wat u ongeveer kwijt zult zijn? Hiervoor heeft de ANWB een heel handig overzicht, maar u kunt ook informatie vinden op de website van de ASFA, de overkoepelende organisatie van de verschillende tolwegexploitanten in Frankrijk: www.autoroutes.fr De voornaamste toltarieven kunt u vinden via deze link.

Met de Michelin routeplanner kunt u begin- en eindpunt invoeren en naast een overzichtelijke routebeschrijving ziet u ook hoeveel tol u moet betalen. U kunt hierbij onder andere aangeven of u gebruik wilt maken van de tolwegen of de tolwegen wilt vermijden. Informatie over de betalingsmethoden bij de Franse tolpoorten kunt u lezen in het artikel 'betalen bij de tolpoorten' op onze website.

Kiest u ervoor de tolwegen te vermijden, omdat u bijvoorbeeld liever geen tolkosten betaalt of omdat u simpelweg wat meer van de omgeving wilt zien en het niet uitmaakt om wellicht iets langer over de reis te doen? Frankrijk beschikt over een uitgebreid wegennetwerk. Behalve de autosnelwegen (de Autoroutes, vaak tolwegen), is er in Frankrijk een groot netwerk aan nationale wegen, departementale wegen en lokale wegen. 

De omleidingsroutes van de Bison Futé, de verkeersinformatiedienst van Frankrijk, zijn alternatieve routes die u minder snel, maar zonder tolkosten én door een mooiere omgeving naar uw bestemming brengen. Ideaal als u de tolwegen wilt vermijden en tegelijkertijd (vaak filevrij) meer van de omgeving wilt zien. Deze "Itinéraires Bis" staan aangegeven met groene verkeersborden met daarop de plaatsnaam en het woord "Bis" in een geel blokje. Deze routes lopen via secundaire en lokale wegen.

Route plannen  

Er is een groot aanbod aan gidsen en wegenkaarten te verkrijgen in de reisboekhandels, ANWB winkels, benzinestations, enzovoorts. De bekendste zijn de Michelin en IGN kaarten. Sommige websites bieden de keuze uit verschillende routes (van de snelste weg tot de toeristische route met tussenstops) om van de ene plaats naar de andere te komen. Meer informatie vindt u in het artikel over routeplanners.

Zwarte Zaterdagen

In Frankrijk kan het in de vakantieperiodes erg druk zijn op de wegen. De drukste dagen, veelal op zaterdag, worden zwarte zaterdag genoemd. Meer informatie over dit onderwerp kunt u vinden in het artikel over de zwarte zaterdagen en verwachte verkeersdrukte op onze website: klik hier

Op de autoradio kunt u de realtime verkeersinformatie beluisteren op de zender Autoroute FM op golflengte 107.7.  

Schoolvakanties en feestdagen  

De drukte op de autosnelwegen is grotendeels afhankelijk van de vakantieperiodes en hiermee voornamelijk de schoolvakanties. De data van de Nederlandse en Franse schoolvakanties en feestdagen vindt u op deze pagina.

Auto huren

Om een auto te huren moet men over het algemeen minstens 20 jaar oud zijn en meer dan een jaar zijn rijbewijs hebben. De voorwaarden kunnen per organisatie anders zijn. De autoverhuurbedrijven hebben kantoren in de stations van de grote steden, op de luchthavens en in het centrum van sommige steden. Enkele autoverhuurbedrijven: Avis, Sixt, Europcar, Hertz, Budget, Thrifty en Firefly.   

Een handige website is de site van Happycar. Op deze website kan je niet alleen alle aanbiedingen van meer dan 250 autoverhuurbedrijven vergelijken, maar ook verschillende autoverzekeringen en aanvullende services. Hiermee bespaar je niet alleen geld, maar ook tijd!

Lees meer over dit thema op de website van het Frans Verkeersbureau.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn