Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Frankrijk met de bus

Tussen Nederland en Frankrijk reizen met de bus

Vanuit Nederland worden busreizen aangeboden naar veel bestemmingen in Frankrijk. We spreken hier niet over een verzorgde vakantie met de bus, maar puur om de reis tussen Nederland en Frankrijk. Praktisch en bovenal een ontspannende manier van reizen. Je ziet het landschap veranderen terwijl je rustig zit en je kunt uitstappen op de plaats van bestemming. Tijdens de reis is er genoeg tijd om nog wat te lezen over de bestemming over om bij te slapen: sommige bussen vertrekken ’s avonds laat, waardoor je ’s nachts onderweg bent.

De volgende organisaties bieden busreizen aan tussen Nederland en Frankrijk:

iDBUS
iDBUS is een Frans touringcarbedrijf en is onderdeel van de SNCF, de Franse Spoorwegmaatschappij. Vanaf Amsterdam en Rotterdam bieden zij busreizen aan naar Lille en Parijs.
Meer informatie vind je hier.

Eurolines
Eurolines beschikt over het grootste netwerk aan busreizen in Europa. Zij bieden vanaf Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht busreizen aan naar veel bestemmingen in Frankrijk.

Afhankelijk van de vertrekplaats in Nederland verzorgen zij busreizen naar de volgende bestemmingen in Frankrijk: Agen, Aix-en-Provence, Angers, Avignon, Bellac, Bordeaux, Brive, Cahors, Chalon-sur-Saône, Chambéry, Chamonix, Dijon, Grenoble, Lille, Lomoges, Lyon, Marseille, Metz, Montauban, Montpellier, Mulhouse, Nancy, Nantes, Nîmes, Niort, Parijs, Perpignan, Poitiers, Reims, Rennes, Saintes, Souilac, Strasbourg, Toulouse, Tours en Valence.
Meer informatie vind je hier.

Megabus
Megabus biedt bus- en treinreizen in Europa aan. vanaf Amsterdam bieden zij busreizen aan naar de volgende bestemmingen in Frankrijk: Parijs, Brive-la-Gaillarde, Lille, Limoges en Toulouse. vanaf Rotterdam zijn er verbindingen naar Lille en Parijs.
Meer informatie vind je hier.

Flixbus
Flixbus biedt busreizen aan naar Parijs vanaf Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Ook rijden ze van Amsterdam en Utrecht naar Strasbourg.
Meer informatie vind je hier.

Interbus
Interbus biedt busreizen naar circa 30 bestemmingen aan in Frankrijk. In de zomer bieden ze pendeldiensten naar kustplaatsen aan de Atlantische kust en Middellandse Zee. In de winter bieden ze busreizen naar skioorden in de Franse Alpen en Pyreneeën. Bestemmingen zijn: Aime, Albertville, Allemont, Alpe d’Huez, Argelès-sur-Mer, Belle Plagne, Bourg d’Oisans, Bourg St. Maurice, Cap d’Agde, Chapelle d’Abondance, Châtel, La Plagne, Landry, Les Arcs, Les Deux Alpes, Les Gets, Les Ménuires, Morgins, Morzine, Moutiers, Oz en Oisans, Tignes, Val Thorens, Valras Plage en Vias Plage.
Meer informatie vind je hier.

Winterliner
Met de Winterliner reis je naar standaard Royal Class naar de Alpen, o.a. naar La Plagne, Les Menuires, Tignes, Val Thorens. Meer informatie.

Langeafstandsreizen met de bus in Frankrijk
Sinds zomer 2015 is het dankzij de nieuwe wet genaamd ‘loi Macron’ toegestaan voor nieuwe geprivatiseerde buslijnen om langeafstandsreizen met de bus in Frankrijk aan te bieden. Naar verwachting komt er een snelle groei van het aantal busmaatschappijen in Frankrijk. Reizigers hebben daardoor voortaan meer keuze om een grote afstand met de bus af te leggen, als zij een alternatief voor de trein zoeken.

Denk bijvoorbeeld aan busverbindingen tussen steden als Lille, Parijs, Lyon, Nîmes, Montpellier, Toulouse, Biarritz, Rennes, Reims, Metz en Strasbourg.

Het Frans Bureau voor Toerisme vermeldt op de website een overzicht van de busmaatschappijen, buslijnen en bestemmingen. Kijk hier voor meer informatie.

In Frankrijk reizen met de bus
Als je klant ter plaatse in Frankrijk met de bus wil reizen en op zoek is naar informatie over busmaatschappijen, verbindingen en dienstregelingen, dan raden wij aan daarnaar te informeren bij de VVV-kantoren. Zij kunnen aangeven welke organisaties het busvervoer in de omgeving verzorgen. Dienstregelingen staan over het algemeen online op de websites van busmaatschappijen. Vaak hanteren zij een zomer- en winterdienstregeling en de dienstregeling kan net als in Nederland afwijkend zijn in vakantieperiodes.

Contactgegevens van VVV-kantoren kun je eenvoudig opzoeken op www.tourisme.fr (voor TravEcademy kijk hier) of vinden door te Googelen op “Tourisme + plaatsnaam”.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn