Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 jaar geleden

Frankrijk met de trein

weideReizen per trein is praktisch, snel en comfortabel. Bovendien is het één van de beste manieren van vervoer in Frankrijk. Frankrijk heeft een sterk ontwikkeld spoorwegnet dat alle steden met elkaar verbindt door middel van de TGV (hogesnelheidstreinen) of de TER (regionale sneltreinen).

Je kunt de kaartjes boeken rechtstreeks via de website van de Franse Spoorwegen of via de internationale site van de NS.Wat is het verschil tussen Thalys en TGV?

Thalys, het Europese netwerk voor hogesnelheidstreinen, verzekert talrijke verbindingen tussen België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. De TGV is de Franse hogesnelheidstrein en verbindt meer dan 200 bestemmingen in Frankrijk. Er zijn elke dag rechtstreekse verbindingen tussen de stadscentra van de Middellandse Zee, Bourgogne, de Franche-Comté, Noord-Frankrijk, West-Frankrijk, Zuid-West Frankrijk, de Alpen en de regio Île de France. Om die bestemmingen te bereiken moet je regelmatig in Parijs overstappen. Klik hier voor een overzicht van de belangrijkste treinstations in Parijs en hoe er te komen.

2854_120Met de Thalys naar Parijs

Thalys rijdt tien keer per dag vanuit Amsterdam Centraal via Antwerpen en Brussel in 3 uur en 18 minuten naar Parijs. Vanuit Rotterdam zelfs in 2 uur en 36 minuten. In de toekomst, als de Thalys op het hele traject 300 kilometer mag rijden, ben je in 2 uur en 57 minuten vanuit Amsterdam in Parijs.

Met de TGV in Frankrijk

treinMet 300 kilometer per uur is de TGV de technologische trots van Frankrijk. Veilig, punctueel en comfortabel. Deze trein verbindt de centra van de grote steden in een recordtijd. Reserveren voor deze trein is verplicht, ook al kan dat nog kort voor vertrek geregeld worden.

Zomer- en winteracties

In de zomermaanden vertrekt de Zon-Thalys iedere zaterdag vanaf Amsterdam Centraal via Schiphol en Rotterdam naar Valence, Avignon, Aix-en-Provence en Marseille.

voorkantIn de wintermaanden brengt de Ski-Thalys je naar wintersportbestemmingen in de Franse Alpen. Er zijn rechtstreekse verbindingen met Chambéry, Albertville, Moûtiers, Aime-la-Plagne, Landry en Bourg-St-Maurice. Voor uitgebreide informatie over de ski-Thalys, klik hier!

Handige informatie

Als je het kaartje in Frankrijk koopt, moet je het altijd vooraf af laten stempelen in de oranje stempelautomaten aan het begin van het perron. Vergeten? Waarschuw zo snel mogelijk stationde controleur om een boete te voorkomen.

Voor meer informatie over het openbaar vervoer kun je terecht op deze website.

zon

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn