Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 jaar geleden

Overige wintersporten

 

Wanneer je klant liever in zijn eigen tempo van de natuur geniet of niet de piste op wil om te skiën of snowboarden, zijn er in Frankrijk tal van andere mogelijkheden, waaronder langlaufen.

Frankrijk heeft namelijk zo’n 13.000 km aan langlaufloipes, vaak bijzonder mooi gelegen. Recht vooruit het landschap door of skatend, voor alle soorten zijn er goed onderhouden loipes. En ook hier brengen gespecialiseerde skileraren je graag de fijne kneepjes van het langlaufen bij!

Wintersportplaatsen - langlaufen

In de volgende wintersportplaatsen kan je klant niet alleen langlaufen, maar ook bijvoorbeeld een tocht maken met sledehonden of sneeuwschoenwandelen. Ze staan garant voor kwaliteit van de pistes, diversiteit van de aangeboden activiteiten en hebben ook duurzaam toerisme hoog in het vaandel staan. De volgende wintersportplaatsen onderscheiden zich op dit gebied dan ook van anderen: Abries en Queyras, Alpe du Grand Serre, Areches Beaufort, Arvieux en Queyras, Aussois, Autrans, Bessans Val D’Arc, Besse Super Besse, Beuil les Launes, Ceillac en Queyras, Chabanon, Chabanon, Champagny en Vanoise, Champ du Feu, Chamrousse, Cœur de Chartreuse, Flaine, Font-Romeu, Gerardmer, Greolières Les Neiges, Isola 2000, La Bresse, Le Dévoluy, Le Lac Blanc, Le Mont Dore, Les 7 Laux, Les Saisies, Metabief, Molines en Queyras, Montgenèvre, Monts Jura, Morillon, Peisey-Vallandry, Pralognan la Vanoise, Praz de Lys – Sommand, Puy Saint-Vincent, Samoens, St Maurice sur Moselle, St Veran en Queyras, Valberg, Ventron.

Bijzondere activiteiten

Naast bovengenoemde wintersportactiviteiten bestaat er in Frankrijk ook de mogelijkheid om echt eens iets bijzonders te ondernemen tijdens een wintersportvakantie. Zo kan er bijvoorbeeld ’s nachts geskied worden, onder een prachtige sterrenhemel. Of wat dacht je klant van ijsduiken? Dat is nog eens wat anders! Ook leuk is om de wintersportplaats vanuit de lucht te ontdekken bijvoorbeeld tijdens een helikoptervlucht, het paragliden, parapenten of snowkiten. De berg af kan op een tokkel-of sleebaan, maar je hebt natuurlijk ook snakegliss (een rij sleeën achter elkaar) en snowtubing (op een opblaasband de helling af). Ook de yoga trend vind je terug op de piste: in Val Thorens ga met sneeuwschoenen op pad en doe je oefeningen in de vrije natuur en in Morzine heb je zelfs een hele yoga piste. En kinderen vinden wandelen natuurlijk veel leuker als je met Gilles en zijn lama’s op stap gaat (Valloire).

Langlaufen larselle © fm38320 - Fotolia.com

 

 

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn