Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Sneeuwzekerheid

Wintersporters in Frankrijk hebben gedurende het hele seizoen sneeuwzekerheid. Dit komt door zowel de hoge ligging van de meeste skidorpen als door de productie van kunstmatige sneeuw. De sneeuw ligt er bovendien het hele seizoen en in Frankrijk is dat vaak langer dan andere wintersportbestemmingen. In sommige wintersportplaatsen kun je namelijk van half november tot eind mei terecht op de piste!

In Frankrijk liggen 60 wintersportbestemmingen tussen de 1500 en 2500 meter! De hoogstgelegen skidorpen (Tignes, Val d’Isère, Val Thorens, Les 2 Alpes en Alpe d’Huez) hebben toppen van wel hoger dan 3000 meter. Door deze hoge ligging en de aanwezigheid van gletsjers wordt de sneeuwzekerheid verhoogd. Om een sneeuwzeker gebied te kunnen garanderen hebben de Franse skigebieden veel geïnvesteerd in de nieuwste technologieën om kunstmatige sneeuw te kunnen produceren. Door de aanwezigheid van veel sneeuwkanonnen wordt sneeuwplezier nu het hele seizoen gegarandeerd.

Actuele sneeuwhoogtes vind je hier. Klik hier voor de openingsdata van de wintersportplaatsen voor het seizoen 2018/2019. 

 Winter holiday - happy snowman friends in mountains © Gorilla

 

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn