Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Wintersport praktisch

Wintersport 2018-2019

France Montagnes is de overkoepelende organisatie van verschillende spelers uit het Franse bergtoerisme en vertegenwoordigd alle bergmassieven van Frankrijk: de Alpen, Pyreneeën, Jura, Vogezen en het Centraal Massief. Ze verzorgt de promotie van de Franse bergen als toeristische bestemming in zomer en winter in Frankrijk en het buitenland. De schat aan kennis over de Franse bergen (zowel zomer als winter) is gebundeld op de Nederlandse website. Lees hieronder meer over wat je op de websites van France Montagnes en ook Atout France, het Frans Bureau voor Toerisme, aan informatie kunt vinden. Frankrijk staat als wintersportbestemming aan de top en dat is niet zonder reden: het land heeft de meeste en modernste skiliften ter wereld, het langste skiseizoen, het grootste skigebied én de grootste aaneengesloten skigebieden ter wereld. Maar dat is nog niet alles: hoe fijn is het om bijvoorbeeld te kunnen skiën tot aan het vakantieverblijf, de keuze te hebben uit mooie chalets in authentieke dorpen of juist moderne wintersportplaatsen, ook zonder ski- of snowboardervaring oneindig veel andere activiteiten te kunnen ondernemen en zelfs te kunnen skiën met een lichamelijke beperking. Het is maar een kleine greep uit wat de Franse bergen jouw klant in de winter te bieden hebben.

Informatieve website van France Montagnes 

De juiste informatie vinden over de volgende wintersportvakantie van je klant is nog nooit zo eenvoudig geweest met de Nederlandstalige website van France Montagnes. Op https://nl.france-montagnes.com/ staan veel praktische tips die je helpen de juiste wintersportplaats te vinden of je klant nu op zoek is naar charmante chalets, moderne wintersportoorden, skivakanties voor gezinnen, skidorpen met bijzondere activiteiten, langlaufmogelijkheden of hippe uitgaansmogelijkheden en dancefeesten. De website staat boordevol informatie, van praktische informatie over o.a. vervoer, openingsdata van wintersportplaatsen, skipassen en sneeuwhoogtes, tot kaarten van de wintersportplaatsen, webcams en overzichten van evenementen! Dit alles met rechtstreekse links naar de sites van VVV kantoren en de mogelijkheid om brochures te downloaden. Ook kun je hier een overzicht vinden met Nederlandse reisorganisaties en is het mogelijk om direct een verblijf, skilessen of transfer te reserveren bij de één van de Franse partners. Met meer dan 8000 km pistes heeft Frankrijk het grootste skigebied van de wereld en vindt iedere klant wat hij of zij zoekt.

Handige wintersportkaart France Montagnes

Op de wintersportkaart van France Montagnes kun je allerlei handige informatie vinden over de vijf skigebieden: de Alpen, de Jura, het Centraal Massief, de Vogezen en de Pyreneeën. Daarnaast kun je er informatie vinden over het Famille Plus label, het nieuwe skiseizoen en algemene informatie over skiën in Frankrijk. Ook worden er handige tips gegeven over skipassen, accommodaties, veiligheid en meer. Voor het gemakkelijk vinden van wintersportinformatie en snel een typering van een wintersportplaats te zien, kun je gebruik maken van de handige symbolen van France Montagnes. De acht symbolen staan voor wintersportplaatsen die: • Geschikt zijn voor gezinnen met kinderen • Wintersportactiviteiten met wellness door warmwaterbronnen aanbieden • Over talloze recreatie- en uitgaansmogelijkheden beschikken • Toegang bieden tot uitgestrekte en aaneengesloten skigebieden • Authentieke skidorpjes waar je klant schilderachtige chalets in een beschermde natuur kan boeken • Beschikken over vele mogelijkheden voor het beoefenen van nieuwe wintersporten • Uitermate geschikt zijn om te langlaufen • Onder de belangrijkste wintersportplaatsen van Frankrijk horen Je kunt de Engelstalige wintersportkaart voor seizoen 2018-2019 aanvragen via TWI onder vermelding van ‘wintersportkaart Frankrijk’.

Handleiding voor reisprofessionals

Dit seizoen heeft France Montagnes ook weer een nieuwe versie van de handleiding voor reisprofessionals uitgegeven voor wie zich een beeld wil vormen van de wintersport in Frankrijk, met pluspunten, handige weetjes, traditioneel versus modern, veelgestelde vragen, specialiteiten, bereikbaarheid, mindervaliden en meer. Download hem nu hier: https://nl-res.france.fr/PromoATF/Handleiding-Wintersport-voorReisprofessionals-2018-19.pdf


©AGENCE UROPE 

 

Website van het Frans Bureau voor Toerisme

Voor actuele informatie over de Franse bergen kun je ook onze site https://nl.france.fr/nl/thema-bergen bezoeken.

Hoe vind je gerichte wintersportinformatie?

1. Maak uitgebreid kennis met deze 29 populaire winterbestemmingen in de Frankrijk Ecademy.

2. De handige Engelstalige wintersportkaart van France Montagnes is te bestellen via TWI o.v.v. wintersportkaart Frankrijk.

3. Voor nog meer info over de Franse berggebieden, bezoek onze website op https://nl.france.fr/nl/thema-bergen, of volg je ons op Facebook https://www.facebook.com/NL.France.fr/ en Twitter https://twitter.com/NL_FranceFR en

4. Voor documentatie en pistekaartjes van de wintersportplaatsen zelf kun je het beste contact opnemen met het betreffende VVV kantoor via de website. Vaak hebben ze de informatie online beschikbaar of kunnen ze het toesturen.

5. Actuele sneeuwberichten, webcams van de wintersportplaatsen en heel veel informatie over bijna alles wat je klant maar te weten wil komen over wintersport in Frankrijk op https://nl.france-montagnes.com/

6. Wil je je nog meer verdiepen in de Franse bergen, neem dan eens een kijkje op http://www.e-montagne.fr/ en volg de online cursus die France Montagnes heeft ontwikkeld voor reisprofessionals. In zeven modules kom je alles te weten over de Franse bergen (zomer en winter). De cursus is zowel in het Frans als in het Engels beschikbaar.

7. Download de handleiding voor reisprofessionals om alle verkoopargumenten bij de hand te hebben voor een fantastische wintersportvakantie in Frankrijk. https://nl-res.france.fr/PromoATF/Handleiding-Wintersport-voorReisprofes...

8. Bekijk de wintersport sales manual van Atout France met nieuws van wintersportplaatsen en tips voor nieuwe accommodaties: Https://nl-res.france.fr/Sales_Manuals/2018/Sales-Manual-Wintersport-2018- Printversie.pdf. Het Frans Bureau voor Toerisme wil je zo goed mogelijk ondersteunen bij de verkoop van wintersportreizen naar Frankrijk. Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie. Stuur een mail naar info.nl@france.fr.

Wij wensen je een goed winterseizoen toe!

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn