Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Les Arcs

Afbeeldingsresultaat voor les arcs logo

Afstand vanaf Utrecht: ongeveer 1.100 kilometer (10,5 uur rijden)

Les Arcs bestaat uit vijf dorpen (Arc 1600, 1800, 1950, 2000 en Bourg-Saint-Maurice) en is een dynamische bestemming met een eigen stijl. Het skidomein ligt in het indrukwekkende skigebied Paradiski en biedt de nieuwste trends op skigebied. Zo zag je destijds de eerste snowboarders en monoskiërs in Les Arcs.

Met het ontstaan van Paradiski en de opening van het nieuwste dorp Arc 1950 toont dit skioord haar innovatieve karakter als the place-to-ski. Les Arcs is sinds 2003 verenigd met La Plagne waardoor het nieuwe skigebied Paradiski, ontstond met maar liefst 425km aan pistes. Het gebied onderscheidt zich vooral van de andere gebieden door de grote diversiteit in het pisteaanbod en de bosrijke omgeving. Het is populair bij een breed en internationaal publiek bestaande uit gezinnen, beginners, gevorderden, snowboarders, speedskiërs en wedstrijdskiërs. Het skigebied van Les Arcs omvat vijf dorpen met Bourg-Saint-Maurice als authentiek dalstation. De namen van de andere Arcs geven de hoogte aan waarop ze liggen. Alle Arcs bieden ski-in-ski-out mogelijkheden. In Les Arcs vind je tevens ook één van de langste pistes van Europa, de Aiguille Rouge. Op 3.226m ski je over een piste van 7km naar Villaroger, dat op 1.200m hoogte ligt. De piste begint zwart, wordt vervolgens rood en eindigt blauw.

Activiteiten

Mille 8 is het activiteitencentrum dat enkele jaren geleden geopend werd bij Arc 1800. Een sportterrein waar wintersporters al konden genieten van nachtskiën, een zwemparadijs, een sleebaan en een vernieuwde beginnerszone. Sinds 2 jaar is er ook een zalencomplex met een restaurant, een wijnbar en golfsimulator (Le Lodge). Ook heeft het complex een ontdekkingspiste met licht, geluid, houten hutjes en een uitzichtpunt. Een reuzenxylofoon (Les Cabanes) en een kinderzone (Les Pinguins) met minisleebaan, een rollend tapijt, een iglo en mini snowpark zijn ook te vinden onder het dak van dit complex. De Lodge wordt met haar gedurfde architectuur het middelpunt waar vele licht- en geluidshows, concerten en thema avonden plaats vinden. Elk jaar wordt in Arc 2000 een imposant iglodorp gebouwd met een prachtige ijsgrot, een ijsbar, een ijsrestaurant en ijshotel! Deze iglo is zowel op ski’s als te voet bereikbaar. Naast dit bijzondere bezoek, zijn er tal van andere dingen te doen zoals sneeuwscooter rijden, een tocht maken met sledehonden, stunten in een snowpark, snake gliss, speed riding, paragliden, offpiste skiën, ‘s nachts skiën, sneeuwschoenwandelen en schaatsen op de ijsbaan. Of ontdek het ‘airtuben’ in het snowpark van Arc 1600, met een rubberband de helling af, de lucht in schieten en landen op een springkussen.

Nieuw voor 2018-2019

Arc 1600 was het oorspronkelijke dorp in het skigebied Les Arcs. Vanaf december is die weer helemaal hip dankzij de opening van een gloednieuw all-inclusive resort van Club Med. Meteen zijn ook de kunstsneeuwmachines verbeterd, is de Comborcière stoeltjeslift vervangen met bovenaan een pick nick plek. Op Arc 2000 wordt ook een nieuwe piste aangelegd. Voor een prachtig uitzicht kunnen wandelaars en skiers terecht op de nieuwe Aiguille Rouge, ofwel rode naald: een brug met glazen balustrade die start op het hoogste punt van Les Arcs en zich uitstrekt over 35 meter.

Evenementen

• Op 15 en 16 december 2018 viert Les Arcs de opening van het seizoen met een combinatie van ski en gastronomie tijdens “Les fondus du ski”. Hier hoort onder andere een fondueproeverij, human bowling en een skitest op de pistes bij. Après-ski DJ feesten in het dorp sluiten het evenement af.

• Van 15 tot en met 22 december 2018 host Les Arcs de 10e editie van het “Europees Film Festival”, een week gewijd aan Europese films.

• Het jaar wordt ook in Les Arcs feestelijk afgesloten van 15 tot en met 31 december 2017 met de “Fêtes de Fin d’Année” met een programma vol leuke activiteiten.

• Tijdens “La Pierre Blanche” kun je op 10 januari 2019 deelnemen aan een nachtelijke skiwedstrijd vanaf Arc1950, met koud buffet en natuurlijk een prijsuitreiking.

• Van 25 tot en met 27 januari 2019 vindt “Big Up & Down” voor de 5 e keer plaats in Les Arcs: een weekend lang tourskiën voor jong en oud van alle niveaus.

• De “Freeride Week” met “French Freeride Qualifer” keert terug naar Arc1950 van 28 januari tot en met 3 februari 2018.

• Op 27 februari 2019 is het tijd voor de “Safety Day”. Hier kun je van professionals meer leren over de veiligheid op en naast de piste! Zo krijg je beter inzicht in o.a. de risico’s van het steeds populairder wordende off-piste skiën en hoe je deze risico’s beperkt.

• Hardlopers moeten zeker de ‘’Star Rail’’ op 22 maart 2019 niet missen. Vanaf Arc1800 volg je een 11km lange piste met een hoogteverschil van 710m naar Arc 1950. Finishers worden met gejuich onthaald en kunnen bijkomen onder het genot van een warm buffet.

• De Britse cultuur wordt in Les Arcs van 30 maart tot 5 april 2019 in het zonnetje gezet tijdens ‘’The Great British Celebration.’’ Hierbij zal Olympisch medaille snowboardster Jenny Jones aanwezig zijn.

• ‘’Printemps du ski aux Arcs’’ zal dit jaar van 30 maart tot en met 27 april 2019 plaatsvinden. Originele evenementen en festiviteiten worden tijdens gedurende deze weken georganiseerd om het eind van de winter te vieren en te genieten van het skiën onder de stralende voorjaarszon.

• Op 17 en 18 april 2019 staat alles in het teken van een goed gevoel en het eigen welzijn. In ‘’The feel Good Village’’ worden er op 2700m hoogte verschillende workshops aangeboden. Yogalessen, massages, lezingen en smoothies voor het feel good gevoel.

• Tijdens ‘’Ski2Bike’’ op 20 en 21 april 2019 wordt mountainbiken en skiën gecombineerd in een wedstrijd die gegarandeerd het adrenaline niveau van alle deelnemers zal doen stijgen.

• Om het seizoen mooi af te sluiten krijgt iedere bezoeker zijn of haar ski pass voor die dag gratis, mits verkleed! Zorg ervoor dat je onherkenbaar bent tijdens ‘’La dernière trace’’ op 27 april 2018 en bespaar op je ski pass.

Feiten en cijfers

• Geopend van 15 december 2018 tot en met 27 april 2019

• Skigebied van 1.600m tot 3.250m, onderdeel van Paradiski en verbonden met La Plagne.

• 425km piste Paradiski en 210km piste Les Arcs

• Paradiski: 261 pistes: 12 groen, 135 blauw, 77 rood en 37 zwart

• Les Arcs: 107 pistes: 1 groen, 54 blauw, 34 rood en 18 zwart130 skiliften (in Paradiski) 2 snowparks, 3 boarderscross, 3 boardergliss, 1 half pipe, 4 toboggan pistes, 1 waterglijbaan, 1 rey park, 3 airbags, 60km langlaufloipes

• Skipas (volwassenen) voor één dag in skigebied Paradiski €60,- en voor zes dagen € 305,- (voor alleen in les Arcs is het € 52,- voor één dag en €269,- voor zes dagen)

• Skipas (kinderen van 5 tot 12) voor één dag in skigebied Paradiski € 48,- en voor zes dagen € 244,- (voor alleen in les Arcs is het € 42,- voor één dag en € 215,- voor zes dagen)

• Tip: Er zijn verschillende soorten skipas pakketten beschikbaar voor de hele familie waarmee je goedkoper uit bent

• Qua accommodatie is er keuze uit verschillende hotels, appartementen, chalets, vakantiehuizen, B&B’s, vakantieparken en één camping

• Er zijn mogelijkheden tot het boeken van een combipakket met skiën en overnachten (meerdere pakketten mogelijk en voor zowel lang als kort verblijf)

• Skiles in het Nederlands mogelijk

• Ook geschikt voor mindervaliden

Kijk hier voor meer informatie

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn