Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 jaar geleden

Montgenèvre

Afbeeldingsresultaat voor montgenevre logo

Afstand vanaf Utrecht: 1.150 kilometer (10,5 uur rijden)

Montgenèvre: 360 graden zon en 400km skiën! Montgenèvre combineert de charme en het karakter van een bergdorp in de Zuidelijke Alpen met de uitgestrektheid van het Olympisch skigebied.

De meer dan 400km aan pistes zijn verbonden van de ene naar de andere kant van de FransItaliaanse grens. Je kunt naar Italië skiën zonder je ski’s los te hoeven maken! Doordat Montgenèvre gelegen is tussen 1.860m en 2.700 m boven de zeespiegel, wordt sneeuwzekerheid gegarandeerd tot eind april. Ook de sneeuwkanonnen zorgen voor uitzonderlijke sneeuwcondities gedurende het hele seizoen. Beginners kunnen niet alleen genieten van een beginnerszone van 50.000m2, maar kunnen ook vanaf de toppen het dal in skiën via groene en blauwe pistes. Langlaufers vermaken zich over de 80 km aan pistes. De ervaren skiërs hebben het in Montgenèvre ook goed voor elkaar. Zij kunnen zich bijvoorbeeld door een helikopter af laten zetten voor een skitocht in ongerepte sneeuw. Montgenèvre is zeer goed bereikbaar vanaf het vliegveld van Turijn. Bij de Olympische Winterspelen in deze stad was Montgenèvre het decor voor de alpineski discipline. Tegenwoordig kunnen ook gewone skiërs deze baan op. Treed dus in de voetsporen van kampioenen op de afdaling, de (reuzen)slalom of de Super G.

Skiën met kinderen

Montgenèvre heeft het Label Famille Plus en is daarmee een zeer geschikte bestemming voor het hele gezin. Er zijn verschillende skischolen die kinderen de sneeuw en wintersport op een veilige manier laten ontdekken deze sporten onder de knie kunnen krijgen. Bovendien is er een skizone met een oppervlakte van maar liefst 50.000m2 waar kinderen veilig hun gang kunnen gaan. Het snowpark is ook geschikt voor beginnende freestylers. Tussen dit snowpark en de groene piste des Sagnes ligt ook nog een ludiek parcours dat voor alle niveaus te doen is.

Activiteiten

De Monty Express is de langste sleebaan van Frankrijk. Je daalt dan in een karretje op een rails van 1.4 km lang de berg af met 40km/h. Daarnaast is een tocht op een SunScoot ook een aanrader. Na sluitingstijd kun je als bestuurder of als passagier samen met een begeleider de bergen en de prachtige omgeving verkennen. Of wat dacht je van met een fatbike de pistes afdalen? Niet avontuurlijk genoeg? In Montgenèvre kun je op zoek gaan naar lava! Dat klinkt gek maar ‘kussenlava’ is lava die ontstaat als een vulkaan onder water uitbarst. Dit verschijnsel is niet op veel plaatsen waar te nemen, omdat de meeste van deze plaatsen op de zeebodem liggen. Door het ontstaan van de Alpen is het echter in Montgenèvre wel te zien, zonder dat je daarvoor op duikles hoeft! Ook bijzonder aan Montgenèvre is dat je er kunt skiën tussen eeuwenoude forten, die op strategische wijze vlak aan de Italiaanse grens zijn gebouwd. Zo vind je er bijvoorbeeld forten uit de 17e eeuw, die ontstaan zijn tijdens het regime van de Zonnekoning Louis XIV en een fort uit de 20e eeuw van Maginot (van de gelijknamige Mainot-linie). Bijkomen kan in het wellnesscentrum Durance, met warme openlucht bubbelbaden direct aan de piste en yogacursussen waarbij je vanuit de zaal prachtig uitzicht op de bergen hebt. Verder zijn er restaurants, bars, cafés, een bioscoop en leuke winkeltjes die ervoor zorgen dat je, je ook buiten de pistes prima kunt vermaken in Montgenèvre.

Nieuw

Deze zomer heeft Montgenèvre 4 miljoen euro geïnvesteerd, o.a. voor een nieuwe 4-zits stoeltjeslift de la Crête (verbinding tussen Gondrans en Rocher de l’Aigle). Ook is de verbinding met Italië weer geopend via de Rocher de l’Aigle. Drie jaar geleden werd daar de piste Colette Verte gesloten omdat zij niet voldeed aan de Italiaanse wetgeving, maar die is dus weer open. Er zijn ook 2 nieuwe roodzwarte pistes bijgekomen die uitmonden in een rode piste.

Evenementen

• Op 3 februari 2019 wordt de Snowrace gehouden met voor hardlopers de keuze uit de Tour des Forts (1000 m niveauverschil) van 22 km en Le Rocher Diseur (450m niveauverschil) van 11 km.

• Op 6 en 7 april 2019 vindt in Montgenèvre de 32e editie van “1.000 Pattes” plaats: de grootste bijeenkomst van jonge skiërs in Frankrijk! ‘’1.000 pattes’’ trekt jaarlijks meer dan 1.000 deelnemers die onderling de strijd aangaan om de eerste plaats.

Feiten en cijfers

• Geopend van 1 december 2018 tot en met 27 april 2019

• Skigebied van 1.860m tot 2.700m. Verbonden met Monts de la Lune en Voie Lactée

• 400km piste in skigebied Monts de la Lune en Voie Lactée en 95km piste in Montgenèvre

• 91 pistes: 11 groen, 23 blauw, 40 rood en 17 zwart

• 26 skiliften, 1 snowpark, 1 boardercross, 80km langlaufloipe

• Skipas (volwassenen) in Monts de la Lune voor één dag € 41,50 en voor zes dagen € 218,- (alleen in domaine Grand Montgenèvre is het € 39,50 voor één dag)

• Skipas (kinderen van 6 tot 14) in Monts de la Lune voor één dag € 33,- en voor zes dagen € 174,50 (alleen in domaine Grand Montgenèvre is het € 27,50 voor één dag)

• Qua accommodatie is er keuze uit verschillende hotels, appartementen, chalets, vakantiehuizen, vakantieparken, camping en B&B’s

• Er zijn mogelijkheden tot het boeken van een combipakket met skiën en overnachten

• Skiles in het Nederlands mogelijk

• Geschikt voor mindervaliden

Kijk hier voor meer informatie

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn