Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 jaar geleden

Orcières 1850

Afbeeldingsresultaat voor orcieres logo

Afstand vanaf Utrecht: iets meer dan 1.100 kilometer (10,5 uur rijden)

Orcières 1850 combineert het zonnige van de Zuidelijke Alpen met de sneeuwzekerheid van de Noordelijke Alpen.

Orcières 1850 is een moderne wintersportplaats gelegen in de Hautes-Alpes, met veelzijdige accommodatiemogelijkheden, die zal voldoen aan de hoge verwachtingen van je klant. Het skioord is gelegen in de Champsaur Vallei en heeft bergen van meer dan 3.000m hoogte. Met de vele makkelijke pistes is het gebied ideaal voor beginnende wintersporters. Natuurlijk kunnen ook de gevorderde skiërs hun kunsten laten zien op de rode en zwarte pistes die in Orcières te vinden zijn.

Skiën met kinderen

Orcières was in 1967 het allereerste skioord dat kinderopvang aanbood. Het is dan ook niet voor niets dat deze wintersportplaats pionier is op het gebied van wintersportvakanties voor het hele gezin. Orcières draagt terecht het Famille Plus label. Dit betekent niet alleen dat het dorp geschikt is voor kinderen en veel kinderfaciliteiten aanbiedt, maar ook dat het skioord er zorg voor draagt dat jouw klant met het hele gezin kan genieten van wintersportactiviteiten. Voor de kinderen is er een speciaal activiteitencentrum genaamd “La Petite Ourse”. Hier kunnen zij onder andere schaatsen, bowlen en zwemmen. Ook kunnen zij zich vermaken in Opoualand, waar de vriendelijke yeti Opoual woont. Daarbij is dit het enige skioord in Frankrijk met drie liften die zowel over stoeltjes als cabines beschikken. Ideaal voor de niet-skiër en vooral voor de kleintjes!

Activiteiten

Orcières staat bekend als een gebied dat ideaal is voor de beginnende skiër. Het skioord beschikt over negen groene en zestien blauwe pistes, terwijl de vele rode pistes en de off-piste mogelijkheden dit skioord ook zeker interessant maken voor de gevorderde skiër. Daarnaast zijn er in Orcières vele sneeuwschoentrails en wandelpaden te vinden, waar de niet-skiër op zijn manier de sneeuw kan betreden. Voor liefhebbers van actie zijn er ook voldoende mogelijkheden: ijsbeklimmen, snakegliss, skijöring, snowmobiles, snowtubing, snowscoot, winter X bike, fatbiken of paragliden. Ook spannend: een nachtje doorbrengen in een iglo! Voor wie het aandurft is er de Tyrolean. Hierbij hang je horizontaal in een harnas onder een kabel en raas je met een snelheid van 140km/uur in 1min20 naar beneden. De kabel is maar liefst 1.870m lang en het beginpunt ligt op 2.655m hoogte. De Tyrolean is hiermee de grootste attractie van deze vorm in Europa. Natuurlijk is activiteitencentrum La Grande Ourse niet alleen geschikt voor kinderen en kunnen ook ouders, tieners en overige bezoekers hier terecht voor een van de vele activiteiten.

Nieuw voor 2018-2019

In Orcières wordt dit seizoen met name op het gebied van activiteiten vernieuwd. Zo zijn er de ‘’Bains du trappeur’’, ofwel stropersbaden: met een vriendengroep of je partner genieten van een warm (bubbel)bad in de natuur, inclusief drankjes. Labell’aire: Twee picknickplatformen met ligstoelen midden in de natuur bieden de bezoeker vanaf dit seizoen een unieke ontmoetings- en ontspanningsplaats met een panoramisch uitzicht. Photo spot Estaris: Vanaf nu kan het meest onvergetelijke ski moment vastgelegd worden aan de voet van skilift Estaris. Op een groot scherm wordt de genomen foto getoond, waarna deze meteen via de mail naar je toegestuurd kan worden! Fatbiken: Met ingang van dit seizoen kun je in Orcières op een fatbike door de sneeuw crossen. Deze fietsen zijn voorzien van extra dikken banden die tegen de sneeuw bestendig zijn. Actie en plezier gegarandeerd!

Evenementen

• Van 22 tot en met 26 december 2018 wordt er in Orcières kerst gevierd tijdens “Noël des Oursons”, een gratis en magisch evenement voor het hele gezin. Activiteiten zijn onder andere fakkelafdalingen, shows, het bouwen van iglo’s, ijssculpturen en natuurlijk een ontmoeting met de kerstman.

• Het nieuwe jaar wordt in Orcières feestelijk ingeluid. Op 31 december staan er verschillende animaties, een concert en natuurlijk de vuurwershow op het programma.

• ‘’Patin’Air’’ organiseert op 3 januari 2019 een schaatshow met acrobatische stunts en sprongen. De Franse kampioene Marie Pierre Relay toont hierbij haar technische kunsten.

• Tijdens ‘’Imagine Pop Song Live’’ betreden verschillende artiesten het podium en bezorgen zij de bezoekers op 12 januari 2019 een onvergetelijke show.

• Op 19 januari 2019 wordt de eerste editie van ‘’Trail Blanc d’Orcières Merlette’’ georganiseerd. Een hardloopwedstrijd in de sneeuw met een panoramisch uitzicht.

• Op 26 en 27 januari 2019 zullen er tijdens “Les Family Days d’Orcières” allerlei gratis activiteiten voor de kinderen zijn. Op het programma staat onder andere een avontuurlijk parcours, goochelshows en een proeverij met Milka de koe. De familiedagen van Orcières keren terug op 16 en 17 maart 2019.

• De 2e editie van “Les Spring Days d’Orcières” vindt plaats op 30 en 31 maart 2019. Het programma bestaat uit waterslide en freestyle wedstrijden, concerten en ontspanning om gezamelijk te zorgen voor een feestelijke sfeer waarmee de start van de lente gevierd.

• Tussen 30 maart en 22 april 2019 worden er in het kader van ‘’Orcières invite vos enfants’’ verschillende kortingen geboden aan de jonge bezoekers. Van 6 tot 22 april staan hierbij verschillende activiteiten voor de kinderen op het programma.

• Tijdens ‘’Color’Ski d’Orcières’’ op 7 april 2019 ga je de pistes af en word je bestrooid met kleurijke poeder. Doel is om zo gekleurd mogelijk de eindstreep te bereiken!

Feiten en cijfers

• Geopend van 15 december 2018 tot en met 22 april 2019

• Skigebied van 1.850m tot 2.725m. Verbonden met het skigebied Serre-Eyraud (10km pistes)

• 100km skipiste

• 51 pistes: 9 groen, 16 blauw, 19 rood, 7 zwart

• 30 skiliften, 1 snowpark, 1 boardercross, 2 afdaalpistes, 1 airbag en 1 slalompiste, 43km langlaufloipes, 35km sneeuwschoenpaden

• Skipas (volwassenen) voor één dag € 35,- en voor zes dagen € 180,30

• Skipas (senioren) voor één dag € 31,90 en voor zes dagen € 164,40

• Skipas (kinderen) voor één dag € 28,50 en voor zes dagen € 146,90

• Er zijn mogelijkheden tot het boeken van een combipakket met skiën en overnachten plus zwembad en een activiteit naar keuze

• Qua accommodatie is er keuze uit verschillende hotels, appartementen, chalets, B&B’S, vakantiepark, een jeugdherberg en een camping

• Ook geschikt voor mindervaliden

Kijk hier voor meer informatie

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn