Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 jaar geleden

Val Cenis

Afbeeldingsresultaat voor val cenis logo

Afstand vanaf Utrecht: 1.125 kilometer (iets meer dan 10 uur rijden)

Val Cenis, de voormalige militaire doorgang tussen Italië en Frankrijk, heeft tegenwoordig een goede balans tussen modern en authentiek gevonden. De dorpjes van Val Cenis liggen in de Maurienne-vallei en zijn vooral populair onder gezinnen.

Het gebied van 125km piste op 1.500m hoogte, ligt in het hart van het Nationaal Park de la Vanoise waar je skiet met uitzicht op de gletsjers en het lac du Mont Cenis. 5 charmante dorpjes vormen samen het Domaine Val Cenis: Bramans, Sollières-Sardières, Termignon, Lanslebourg en Lanslevillard. Deze mooie, winterse dorpjes zijn ook een paradijs voor langlaufers. In het ongerepte Haute Maurienne Vanoise valt veel te ontdekken voor jong en oud! Het centrum van Val Cenis is autovrij.

Skiën met kinderen

De kinderen tussen van drie maanden tot drie jaar kunnen terecht in het kinderdagverblijf en vanaf drie jaar kunnen de kinderen beginnen met skilessen. Voor kinderen van 3 tot 12 jaar zijn er diverse clubs waar de jongste wintersporters ook plezier kunnen hebben. Zo is er een sleepiste van 900m en kunnen ze daarnaast ook gaan schaatsen, boerderijen bezoeken en nog veel meer! Beginners en kinderen vermaken zich wel even op de langste groene piste van maar liefst 10 km.

Activiteiten

Bijzondere activiteiten in Val Cenis zijn snowtuben op 2.500m hoogte, een bezoek aan de grotten van Beaufort en het panorama platform van 53m lang op 2.800m (bereikbaar met La Met stoeltjeslift) voor een spectaculair uitzicht. Vaak krijg je met je skipas ook toegang tot deze activiteiten. Bovenaan de stoeltjeslift La Ramasse kun je op 2000m hoogte (sneeuwschoen)wandelen of met husky’s op pad. De honden trekken je ook graag voort op het meer van Mont Cenis. Verder kun je er ook paragliden, yooner, snowtuben, bodyboarden, snakegliss en snowkiten. In het nationale park La Vanoise en op de sector Mont-Cenis kun je toerskiën. Voor wie wel van een beetje kou houdt, is er ook de mogelijkheid om een duik te nemen onder het ijs! Ontspannende activiteiten worden aangeboden in de twee grote wellness- en sportcentra: Valfontaine Wellnesscenter en Harmonie Bien-Être. Het is ook erg leuk om een bezoek te brengen aan één van de authentieke dorpjes om de cultuur en geschiedenis te ontdekken.

Nieuw voor 2018-2019

Inter-resort shuttle: Om van het skigebied één overkoepelende toeristische bestemming te maken zag Haute Marienne Vanoise zich genoodzaakt een nieuwe transportmogelijkheid aan te bieden, namelijk de inter-resort shuttle. Deze shuttlebus zal van 22 december 2018 tot en met 19 april 2019 de bezoekers tussen de verschillende resorts vervoeren. Samen met de 5 naastgelegen plaatsen Aussois, Bessans, Bonneval sur Arc, La Norma en Valfréjus vormt Val Cenis het skigebied l’Espace Haute Maurienne Vanoise (voorheen “Eski-Mo”) met 350km aan pistes en 200 km langlaufplezier. Nieuw dit jaar is dat je met een 6-daagse skipas ook één dag toegang tot iedere andere plaats hebt en je onbeperkt kunt langlaufen! Kosteloos gebruik van de inter-resort shuttle is hierbij inbegrepen. Vernieuwing gondel ‘’Vieux Moulin’’: De gondel ‘’Vieux Moulin’’ krijgt dit seizoen een nieuw jasje. Plaats voor 10 personen, verwarmde stoelen, makkelijkere toegang en een stillere motor maken deel uit van deze vernieuwingen aan de gondel. Ook het vertrekstation wordt daardoor aangepast en krijgt een nieuwe lobby, lift, ski lockers, WiFi, een picknick ruimte en panoramisch platform. Skilift Plan des Champs: Aan de start van Plan des Champs komt deze winter een nieuwe skilift te staan. Hierdoor wordt sneller toegang verkregen tot de ‘’Vieux Moulin’’ gondel en wordt er een nieuw beginnersgebied gecreëerd. Nieuwe sneeuwkannonen: Om zeker te zijn van voldoende sneeuw in de ‘’Vieux Moulin’’ sector, worden er nieuwe sneeuwkannonen geplaatst, die dit zullen bevorderen. Sauna Cosmic: Wellness in de bergen is één van de ontspanningsmogelijkheden tijdens een wintersportvakantie. Vanaf heden kun je hiervoor terecht in Sauna Cosmic. Hier heb je privé toegang tot sauna’s, warme en koude Scandinavische baden en de watervallen in het meer.

Evenementen

• Tijdens ‘’Samse National Tour Biathlon’’ op 8 en 9 december 2018 wordt het circuit geopend en vindt de eerste etape in Bessans plaats, waar al het Frans opkomend talent van deze discipline aan deel zal nemen.

• Op 15 en 16 december 2018 komt “Tous en piste à Val Cenis” terug met feest- en skiactiviteiten ter ere van de opening van het skidomein.

• Val Cenis organiseert op 6 en 7 januari 2019 de ‘’Cup d’Europe FIS de Slalom.’’ De beste slalomskiërs komen tijdens dit evenement bijeen en gaan de strijd om de eerste plaats aan.

• De 40ste editie van de ‘’Internationale Langlaufmarathon van Bessans’’ vindt op 12 en 13 januari 2019 plaats, waar jaarlijks 1500 liefhebbers van deze discipline aan deelnemen.

• Op 19 januari 2019 zal “La Grande Odyssée Savoie Mont Blanc” Haute Marienne Vanoise binnenkomen en langs Bonneval sur arc, Bessans en Val Cenis gaan.

• Het “Nationale Accordeon Festival” wordt op 23 januari 2019 voor de 18 e keer georganiseerd in Termignon. Op het programma staan een dansavond, een klassiek accordeonconcert, een parade en animatie in bars en restaurants!

• Van 16 tot en met 19 maart 2019 is het zoals de naam “C’est Le Printemps à Val Cenis” al zegt lente in Val Cenis en dat moet gevierd worden. Dit voorjaarsevenement brengt verschillende concerten en voorstellingen naar Val Cenis Vanoise.

Feiten en cijfers

• Geopend van 16 december 2018 tot en met 22 april 2019

• Skigebied van 1.300m tot 2.800m

• 125km piste • 58 pistes: 12 groen, 20 blauw, 21 rood en 5 zwart

• 28 skiliften, 2 boarder cross, 1 sleepiste van 900m, 3 foto spots

• Skipas (volwassenen) voor één dag € 38,- en voor zes dagen € 190,- combi met Eski-Mo is € 200,- voor zes dagen

• Skipas (kinderen van 5 tot 11) voor één dag €32,- en voor zes dagen € 158,- combi met Eski-Mo is € 170,50 voor zes dagen

• Wanneer je als familie boekt van minstens 2 ouders en 2 kinderen voor minstens 6 dagen, krijgt elk familielid € 9,- korting.

• Qua accommodatie is er keuze uit verschillende hotels, appartementen, chalets, een jeugdherberg, een B&B en een camping

• Er zijn ook verschillende pakketten te boeken met bijvoorbeeld een overnachting met een diner voor twee inbegrepen

• Ook geschikt voor mindervaliden

Kijk hier voor meer informatie

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn