Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 jaar geleden

Valloire

Afbeeldingsresultaat voor valloire logo

Afstand vanaf Utrecht: 1.100 kilometer (10 uur rijden)

Valloire is een gemoedelijk bergdorp met authentieke charme, dat ligt in de Maurienne vallei en tevens onderdeel is van skigebied Galibier-Thabor. De 150km aan pistes in Valloire zijn zeer goed onderhouden en geven skiplezier voor alle niveaus.

Valloire dankt zijn naam aan een verbastering van ‘Vallée d’Or’, dat ‘gouden vallei’ betekent en het is dan ook omringd door prachtige natuur. Vooral onder gezinnen is Valloire erg geliefd, dat met 150km aan piste iedereen wel wat te bieden heeft. Het compacte dorp is opgebouwd rondom de 17e - eeuwse kerk, waaromheen je leuke winkeltjes en uitstekende restaurants vindt. Naast skiën vinden er in Valloire talloze leuke activiteiten plaats, waaronder ook veel speciaal voor kinderen. Hierdoor is het gebied uitermate geschikt voor het hele gezin. Op het pistes van skigebied Galibier-Thabor kun je veel kilometers maken. Gezinnen leven zich uit op de blauwe pistes La Rhodo en Les Lutins. En wie van natuur houdt kiest de paden door het Galibier massief.

Skiën met kinderen

In Valloire is er zeker ook aan de kleintjes gedacht: er zijn speciale skiklasjes, een crèche en genoeg animatie. De ski- en snowboardwedstrijden, sleebanen en tochten in een arrenslee zijn ook zeer geschikt voor de kleintjes. Ook zijn skipassen, zoals voor de meeste wintersportplaatsen geldt, gratis voor kinderen die jonger zijn dan 5 jaar. Daarnaast kunnen kinderen ook de dierenwereld ontdekken met activiteiten zoals het bezoeken van een (geiten- en) koeienboerderij, wandelen en spelen met lama’s, of het bezoeken van de Valloire ezels.

Activiteiten

Valloire heeft voor iedereen wat te bieden. Je kunt er een ritje op een Segway maken, een tocht op de hondenslee, snakegliss, sneeuwschoenwandelingen, schaatsen op de ijsbaan, een bezoek aan het avonturenpark, vliegtuigvluchten in de bergen en paragliden. Een must-do in Valloire is gaan wandelen met lama’s. Deze verwacht je hier niet te vinden, maar Gilles de dierenvriend heeft een kudde van zeven waar je zelf mee mag lopen. Als echte Vallorcin last Gilles altijd een pauze in voor een aperitief in de sneeuw met Savoyaardse kazen, worsten en wijn. Deze kun je ook elke vrijdag vinden bij zijn kraam op de plaatselijke markt op het kerkplein. Ga dus vooral door de weeks wandelen, dan kun je de nieuwe vriend vrijdag op de markt opzoeken! Bezoek ook eens “Klein Canada”: een gebied met rust, dikke poedersneeuw en besneeuwde dennenbomen waar je bijvoorbeeld prachtig off-piste kunt skiën in Canadese sferen. Tip: ga na de lunch sneeuwschoenwandelen in Klein Canada en geniet van de zonsondergang in de prachtige omgeving. De mythisch rode piste ‘rouge de la Sétaz’ is omgedoopt tot ‘J-B Grange’ ter ere van lokale wereldbekerkampioen slalom Jean-Baptiste Grange. Het is zijn lievelingspiste van kinds af aan. Voor een wat rustiger uitje kan er geshopt worden of een bezoekje aan de spa of bioscoop gebracht worden. Combineer lekker en leerzaam tijdens een bezoek aan een lokale boerderij met uitleg over de lokale producten.

Nieuw voor 2018-2019

 Er zijn nieuwe blauwe en groene pistes bijgekomen en het sneeuwmachine park is flink uitgebreid: de 50 oude machines zijn vervangen en 73 spliksplinternieuwe exemplaren zijn erbij geplaatst.

Evenementen

• Elke kerst is het weer feest in Valloire. Van 22 tot en met 28 december 2018 is er een kerstmarkt en zijn er allerlei leuke evenementen en activiteiten te vinden in het dorp. Op 31 december wordt vervolgens tijdens “Snow Ball” het nieuwe jaar feestelijk ingeluid op de hoofdstraat van het dorp.

• Van 15 tot en met 18 januari 2019 is in Les Verneys de 28 e editie van de jaarlijkse ijssculpturenwedstrijd. Valloire verwelkomt 20 artiesten waarvan je de kunstwerken kunt bekijken, met op de laatste dag een muziek- en lichtshow.

• Enkele dagen later vindt alweer de 36 e editie plaats van de internationale sneeuwsculpturenwedstrijd. Van 22 tot en met 25 januari 2019 vindt dit magische evenement plaats dat je absoluut niet mag missen.

• Laat je tussen 7 februari en 25 maart 2019 dagelijks verbijsteren door moderne kunst bij de “Rédemption” exhibitie van Johan Creten in de lokale barokkerk.

• Op 19 februari 2019 kan ook jij een steentje bijdragen aan de strijd tegen borstkanker. Met “Odysséa” kun je (hard)lopend racen in het Verneys gebied voor 1km, 5km of 10km.

• Van 27 tot en met 29 maart 2019 staat Valloire in het teken van humor tijdens ‘’Les sculptures du rire.’’ Een festival dat je gegarandeerd met een lach op je gezicht verlaat.

• Valloire staat van 7 tot en met 12 april 2019 in het teken van België, tijdens ‘’La Semaine des Belges.’’ Activiteiten en spellen worden georganiseerd om de Belgische bezoekers te verwelkomen.

• De bergen van Valloire zijn van 13 tot en met 19 april 2019 gereserveerd voor de kinderen tijdens ‘’Les montagnes aux enfants.’’ Een week die in het teken staat van de kinderen en hun families. Speciale kortingen en activiteiten zorgen ervoor dat ook zij in het zonnetje worden gezet.

Feiten en cijfers

• Geopend van 22 december 2018 tot en met 19 april 2019

• Skigebied van 1430m tot 2600m

• 150km piste

• 89 pistes: 20 groen, 28 blauw, 32 rood en 9 zwart

• 30 skiliften, 1 snowpark, 1 ski-cross, 1 airbag, 1 chronozone, 4 slalom pistes, een DVA park (lawinepieperpark) , 10km langlaufloipes

• Skipas (volwassenen) Galibier-Thabor voor één dag € 40,50 en voor zes dagen € 205,-

• Skipas (kinderen) Galibier-Thabor voor één dag € 34,- en voor zes dagen € 174,-

• Bovendien zijn er verschillende gezinspassen beschikbaar. Zo betaal je bijvoorbeeld € 728,- voor 2 volwassenen en 2 kinderen voor zes dagen.

• Qua accommodatie is er keuze uit verschillende hotels, appartementen, chalets, B&B en een camping

• Skiles in het Nederlands is mogelijk

• Ook geschikt voor mindervaliden

Kijk hier voor meer informatie

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn