Frans Bureau voor Toerisme

Bij het Frans Bureau voor Toerisme kun je terecht voor alle toeristische informatie over Frankrijk. Het verkeersbureau helpt je graag om de ideale vakantie voor jouw klant samen te stellen. Op deze Ecademy vind je alle informatie over verschillende regio's in Frankrijk, populaire vakantiethema's, golf, overzeese gebiedsdelen, vervoer naar Frankrijk en alles over wintersportmogelijkheden. Bekijk ook de sales manuals, tips en filmpjes op ons YouTube-kanaal, om de klant te inspireren.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 jaar geleden

Vars

Afbeeldingsresultaat voor vars logo

Afstand vanaf Utrecht: 1.170 kilometer (11,5 uur rijden)

In de Alpen vlakbij de Italiaanse grens ligt Vars, onderdeel van het skigebied La Fôret Blanche. Het skigebied La Forêt Blanche bestaat uit de twee gemeenten Vars en Risoul en is het grootste skigebied in de zuidelijke Alpen.

Met 185km aan pistes kan er geskied en gesnowboard worden door jong en oud. Ideaal dus voor gezinnen met kleine kinderen en beginnende wintersporters. Vars is een gezellig dorp met weinig tot geen hoogbouw en het heeft een ruime keuze aan leuke winkeltjes en uitstekende restaurants. Door de grote variëteit aan activiteiten biedt Vars voor ieder wat wils.

Skiën met kinderen

In het skigebied La Fôret Blanche is het voor de kinderen één groot feest. Hoewel er veel verschillende pistes zijn is de meerderheid ervan relatief eenvoudig en dus perfect voor beginners en kleine kinderen. Er wordt zoveel mogelijk gedaan om de veiligheid te garanderen, zoals goede afzetting van de pistes. Verder zijn er veel activiteiten aanwezig voor de kinderen, zoals het Special Super Kid Park, waar kinderen zich uren kunnen vermaken!

Activiteiten

In Vars hoeft niemand zich te vervelen! Er zijn genoeg activiteiten voor jong en oud, zowel in de sneeuw als daarbuiten. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om te nachtskiën. Ook kun je met de laatste kabelbaan naar boven voor een gezamenlijke slee afdaling van 2km! Andere populaire activiteiten zijn paragliden, snake gliss, sneeuwschoentochten, speedriding en fatbiken. Daarnaast is er op elke donderdag in de Franse schoolvakanties een spektakel op de pistes: skiërs komen met fakkels naar beneden wat zorgt voor een geweldig uitzicht. Voor wie zich even buiten de sneeuw wil vermaken zijn er in Vars volop wellnesscentra en een bioscoop aanwezig. Er zijn ook verschillende interessante arrangementen. Zo kun je bijvoorbeeld een hondensledetocht maken om vervolgens te overnachten in een iglo midden in de mooie natuur. Ook heeft Vars een divers winkel- en restaurantaanbod.

Nieuw in 2018-2019

Ook dit jaar wordt er weer volop geïnvesteerd in sneeuwgarantie: in de zone Crévoux zijn 37 nieuwe sneeuwmachines geïnstalleerd. Ook Les Sagnes, Serre Banet, le Park de l’Eyssina, de piste des Cabris en Saluces-lièvre krijgen een face lift met de nieuwe sneeuw installaties. Verder worden ook de stoeltjeslift des Claux, de skilift du Lièvre en vooral de kabelbaan Chabrières gemoderniseerd. Ook komt er een nieuw en overdekt rollend tapijt voor beginners. In de zone Point Show geniet je van een nieuwe sleebaan op rails. Een aanrader dit seizoen: lekker buiten eten op de nieuwe barbecue zone!

Evenementen

• Op 16 december 2018 vindt het jaarlijkse “Vars En Scène” plaats. Een avond waarin het begin van het seizoen flink wordt gevierd met feesten beneden de pistes.

• Van 22 tot en met 25 december 2018 wordt in Vars Kerstmis gevierd tijdens ‘’La Féerie de Noël.’’

• Op 6 januari 2019 vindt de ‘’Vars Winter Trail’’ plaats. Een stevige wandeltocht die uit 2 kilometers bestaat.

• Tijdens het “FFH Franse Handisport kampioenschap” op 12 en 13 januari 2019 gaan mindervalide skiërs de competitie aan met valide skiërs van gelijk niveau.

• 9 Maffe evenementen in één week: van 20 tot en met 27 januari 2019 vindt in Vars het “Outdoormix Winter Festival” plaats waarin alternatieve sporten gevierd worden: freeride en Freestyle. Gedurende de week zijn er meerdere concerten en demonstraties van topatleten en evenementen rondom onder andere skiën, snowscooting, paragliden en zelfs sneeuwkayakken. Met iedere avond concerten en feesten to the max.

• Van 24 t/m 26 januari 2019 wodt het “FIS Snowboard Freestyle Europees kampioenschap” gehouden, wat het hoogtepunt vormt van het Outdoormix

• Op 26 januari 2019 is de “Freeride World Qualifier” waarbij nationale en internationale skiërs en snowboarders samen komen voor een show in de poedersneeuw

• Op 9 maart 2019 is Vars wederom host van de “Quicksilver Challenge”, een kampioenschap voor Franse jongeren tussen de 6 en 18 jaar die in de voetsporen van de grootste kampioenen op hoge snelheid van de Chabrières piste af racen.

• Op 16 maart wordt voor de 2e keer de Vars Family Challenge gehouden, waarin gezinsleden de slalom afgaan, met een lasergun een doel moeten raken en dan langlaufend de finish moeten halen.

• Van 21 tot 23 maart wordt het WK Speedskiën gehouden. Tijdens de “Speed Masters” op de laatste dag wordt een recordpoging gedaan. Elk jaar worden er nieuwe records verbroken door sporters die steeds sterker en sneller worden.

• Op 6 en 7 april 2019 wordt er in Vars tijdens een DJ-avond geld opgehaald voor het PaoliCalmettes Institute, dat zich inzet voor de strijd tegen kanker tijdens de “Gliss & Mix”.

Feiten en cijfers

• Geopend van 15 december 2018 tot en met 22 april 2019

• Skigebied van 1.850m tot 2.750m

• 185km pistes

• 118 pistes: 21 groen, 45 blauw, 42 rood en 10 zwart

• 51 skiliften, 6 snowparks, 1 sleebaan en een videozone (hier word je sprong gefilmd zodat je deze kunt delen als je dat wil)

• Skipas (volwassenen) voor één dag € 40,50 en voor zes dagen € 204,-

• Skipass (kinderen van 5 tot 11) voor één dag € 34,40 en voor zes dagen € 164,-

• Bovendien is er 7.5% korting voor families van minimaal 4 personen.

• Qua accommodatie is er keuze uit verschillende hotels, appartementen en vakantiehuizen

• Ook geschikt voor mindervaliden

Kijk hier voor meer informatie

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn