The Great American West

IDAHO - MONTANA - NORTH DAKOTA - WYOMING - SOUTH DAKOTA

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 weken geleden

Inspirerende route door The Great American West

Startpunt: Denver - Eindpunt: Salt Lake City

South Dakota

Begin jouw camperavontuur in het centraal gelegen Denver en reis richting Rapid City, gelegen nabij het Black Hills Forest. Naast de vele bezienswaardigheden in deze regio, is er een grote kans dat je hier oog in oog komt te staan met jouw eerste bizon. 

Je kunt hier heerlijk tot rust komen in de natuur, of juist actief gaan wandelen, fietsen of kajakken. Er is voor ieder wat wils. We benoemen graag een aantal  must-see locaties: (1) Wind Cave National Park - het langste en meest complexe grottenstelsel in America. (2) Badlands National Park - een soort maanlandschap met ravijnen, kloven en prairies. (3) Mammoth Site - hier kan je op zoek naar fossielen en leren over het leven van mammoeten. (4) Mount Rushmore - de vier bekendste presidenten, uitgehouwen in de rotsen van de Black Hills. (5) Crazy Horse Memorial - Al sinds 1948 zijn ze bezig met het uithouwen van de Lakota leider, galopperend te paard. Het monument is voorlopig nog niet klaar, maar het formaat is nu al zeer indrukwekkend.

North Dakota

Je vervolgt de reis richting North Dakota, met als startpunt een bezoekje aan Medora. Medora is een echt cowboy stadje, met klassieke saloons en houten trottoirs. Hier speelt iedere avond, van juni tot september, de Medora Musical. Dit live optreden vertelt het verhaal van Theodore Roosevelt's bezoek aan North Dakota en is wegens het succes al sinds 1965 te zien!

Voor de echte cowboys onder ons is het proberen van een Pitchfork Steak Fondue in Medora een aanrader. De naam zegt het al, het vlees wordt letterlijk aan een hooivork gespitst en klaar gemaakt - Western style. 

Vanuit Medora mag een bezoek aan het Theodore Roosevelt National Park niet ontbreken. Het park biedt een grote diversiteit aan natuur en wildlife. Kuddes wilde paarden en bizons lopen er nog altijd vrij rond. Bovendien is dit het enige Nationale Park dat vernoemd is naar een persoon, in dit geval voormalige president Theodore Roosevelt.

Montana

De reis vervolgt richting 'Big Sky County' Montana. Voordat je Billings binnenrijdt kom je langs Little Bighorn Battlefield National Monument. Een bijzondere plek waar je de bekendste veldslag tussen de Sioux & Cheyenne Native American stammen en Generaal Custer, waarbij duizenden slachtoffers vielen, plaatsvond.

In deze regio vindt je ook Bighorn Canyon. Hier kan je onder begeleiding van een gids op de Bighorn River vissen of zelf een boot huren en de rivier op. Neem vooral een kijkje in het visitors center, om te zien hoe deze enorme dam gebouwd is. 

Wanneer je wat langer de tijd hebt, is vanuit het zuiden een tripje naar het uiterste noorden van Montana, om een bezoek te brengen aan het bekende Glacier National Park, een must. Kenmerkend aan het park is de prachtige natuur en het welbekende Going-Down-The-Sun-Road, met prachtige uitzichten, wat je uiteraard geweldig per camper kan rijden.

Wyoming

In Wyoming rij je richting het eerste en oudste nationale park van Amerika, Yellowstone National Park. Het park is ruim 8000 km2 en is het thuis van verschillende natuurfenomenen. Denk bijvoorbeeld aan warmwaterbronnen, watervallen en de bekende geiser 'Old Faithful' die gemiddeld elke 19 minuten uitbarst. Het park is te bereiken via een van de vijf ingangen. Wanneer je de oost ingang neemt kom je eerst nog langs het stadje Cody. Een echte cowboy stad met het belangrijkste western museum, het Buffalo Bill Center of the West.

Kampeer tip: Ja, je kan verblijven in Yellowstone! Verspreid in het park vindt je verschillende mooie kampeerplekken, bekijk ze allemaal hier

Wanneer je het park verlaat aan de zuidzijde, ben je binnen twee uur bij Grand Teton National Park. Dit nationale park wordt ook wel eens de Serengeti van Noord Amerika genoemd. Je ziet al van ver een betoverende bergrug van meer dan 60 kilometer en in het park prachtige wandelroutes, fotografieplekken en wildlife. Je kan hier zelfs een bruine beer spotten! 

Idaho

Vanuit Jackson rij je door naar de staat Idaho. Ook hier benoemen we graag een aantal plekken die je absoluut niet mag missen: (1) Craters of the moon National Park - een vulkanisch maanlandschap waar je kan hiken en bijzondere grotten ontdekken. (2) City of Rocks National Park - meer dan 14 duizend hectare aan rotsformaties. Onze tip is om hier met een ranger op pad te gaan, die je alles vertelt over het ontstaan van het park en het gebied. (3) Idaho Falls - de grootste stad van Idaho waar je in de omliggende gebieden prachtige wandelingen en fietstochten kan maken. Ook kan je er kajakken en next-level raften.

Na al deze activiteiten is een bezoekje aan een Hot Springs een echte aanrader. Idaho heeft meer dan 130 van deze waterpoelen, verspreid over de gehele staat. Geniet van het warme, helende water onder de zon of omringt door sneeuw in het midden van de bergen.

Na een onvergetelijke rondreis door de Great American West, lever je de camper weer in in Salt Lake City.

Enthousiast geworden? Informeer dan bij Worldwide Campers

Bestemmingen, Camperreizen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn