The Great American West

IDAHO - MONTANA - NORTH DAKOTA - WYOMING - SOUTH DAKOTA

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

1 jaar geleden

Merkwaardige bezienswaardigheden in The Great American West

De meeste mensen zijn bekend met de iconische bezienswaardigheden van The Great American West, zoals Mount Rushmore en Yellowstone National Park. Maar de kleine pareltjes en eigenaardigheden die deel uitmaken van het alledaagse leven van de locals, zien de meeste bezoekers helaas vaak over het hoofd. Graag lichten we een aantal van deze bezienswaardigheden uit zodat jij, wanneer jouw klanten een volgende reis gaan plannen naar de staten Montana, Idaho, North Dakota, South Dakota en Wyoming een aantal van deze unieke activiteiten kan inplannen. 

Levensgrote kunst in North Dakota

Heb je ooit een koe van 38 meter hoog gezien? Of een 26 meter hoge bizon? Zo niet, dan heb je waarschijnlijk nog nooit North Dakota bezocht. Gary, een metaalbeeldhouwer en gepensioneerd schoolleraar, is de man achter de bouw van 10 enorme sculpturen, die je vindt langs een weg van 51 km in North Dakota. De weg is vernoemd naar de ervaring die je opdoet als je erover heenrijdt, de 'Enchanted Highway'.

Lees het volledige Engelse artikel hier...

Finger steaks in Idaho

Deze gefrituurde reepjes rundvlees, bedekt met een bloembeslag en gefrituurd in olie is de 'signature dish' van Idaho. Ze worden vaak geserveerd met friet en een beboterd stuk toast. Voor de volledige ervaring dip je ze in frituursaus - een perfecte, pittige mix van ketchup, mayo, augurkpekel en kruiden. Wie deze snack exact bedacht heeft blijft nog ter discussie, maar één ding is zeker: ze komen uit Idaho! 

Lees het volledige Engelse artikel hier...

Zwaartekracht zoeken in South Dakota

Een merkwaardige activiteit leuk voor jong en oud is de Cosmos Mystery Area in South Dakota. Tijdens deze 40 minuten lange wandeling ervaar je hoe het is om in een korte tijd te krimpen of groeien, zie je ballen die gegooit worden en vervolgens vast te komen zitten in de lucht en water dat de zwaartekracht uitdaagt. Een zeer leuke stop tijdens jouw reis in de Great American West! 

Lees het volledige Engelse artikel hier...

Merkwaardige biertjes in Montana

In Montana nemen ze het bierbrouwen erg serieus en de namen alleen zijn al een hele beleving! Heb je bijvoorbeeld al eens een 'Moose Drool' of 'Space Goat' van de Big Sky Brewing geprobeerd? Of wat dacht je van Tamarack Brewing's 'Bear Bottom Blonde' of 'Sip N’ Go Naked'? Onze persoonlijke favoriet: de 'Cranky Sheriff 21' van Kalispell Brewing. 

Lees het volledige Engelse artikel hier...

Steamboat in Wyoming

Als je al eens de kans hebt gehad om Wyoming te bezoeken, is het symbool van een bokkend paard met een cowboy erop je waarschijnlijk niet ontgaan. Dit paard is vernoemd naar het "paard dat niet bereden kon worden" genaamd 'Steamboat'. Er werd gezegd dat het paard koppig, tegendraads en energiek was. Dit zagen de bewoners van Wyoming als dé perfecte mascotte, passend bij hun trotse lef en vasthoudendheid. 

Lees het volledige Engelse artikel hier...

Mijlenhoge markeringen in Denver, Colorado

Denver heeft de bijnaam 'Mile High City' gekregen omdat het precies 1 mijl (1.609 meter) boven zeeniveau ligt. Om dit te markeren zie je op de meest merkwaardige plekken in de stad zogenaamde 'Mile High Markers'. Zo ook op de 13e trede van het Colorado State Capitol gebouw. Een andere vind je in het baseball stadium van Coors Field wat ook een prachtig uitzicht biedt op de Rocky Mountains. 

Lees het volledige Engelse artikel hier...

Nog meer merkwaardige bezienswaardigheden

Foto bovenaan: North Dakota Tourism
Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn