Holland America Line

SAVOR THE JOURNEY

Holland America Line (HAL) is al 145 jaar leidinggevend in de cruisewereld en brengt jouw gasten naar de meest fascinerende bestemmingen over de hele wereld. HAL staat bekend om de veelzijdige cruises, excellente service, ruime keuze aan activiteiten, fascinerende routes en Nederlandse roots. Kortom alles wat je in een rederij zoekt. Verbreed je kennis en ontdek de vele mogelijkheden die HAL te bieden heeft.

Cruises/ferries
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 weken geleden

HAL doneert verse producten aan Leger des Heils

Holland America Line’s schip Nieuw Statendam doneerde deze week 1.800 kilogram verse producten aan het Leger des Heils in Rotterdam.  Het schip arriveerde dinsdag 12 mei in de haven van Rotterdam om crewleden van Princess Cruises, Holland America Line en Seabourn te repatriëren. Vanwege de Covid19 crisis lastte de rederij een wereldwijde pauze in op de cruise activiteiten van al haar schepen. Nadat de Nieuw Statendam succesvol was aangemeerd, ontstond de kans om het verse voedsel aan boord een nieuwe bestemming te geven zodat het niet verloren zou gaan.

Alternate textHet Rotterdamse Leger des Heils ontving een brede selectie inventaris die net voor de repatriëringsafvaart was geladen en ongebruikt zou zijn gebleven. De organisatie accepteerde een overvloed aan groenten, waaronder tomaten, paprika, diverse koolsoorten, wortels, komkommer en meer. Fruit dat gedoneerd werd, bestond onder andere uit bananen en appels. Er werden ook verse kruiden en specerijen geleverd zoals knoflook.

Holland America Line wil voedselverspilling tegengaan en kiest er daarom altijd voor om alle bruikbare, verse producten die overblijven na een reis, te doneren aan een lokaal initiatief. Dit gebeurt niet alleen zoals afgelopen week in Rotterdam, maar overal ter wereld waar de mogelijkheid bestaat om een goede bestemming te vinden voor het verse voedsel dat overblijft na een reis.
 
Frits van der Werff, Vice President Food & Beverage bij Holland America Line: 'Onze schepen zijn nu misschien leeg, maar ons hart is vol hoop voor de toekomst. De vastberadenheid en moed die ik heb gezien bij onze teamleden, waarvan ik weet dat dat gevoel overal ter wereld hetzelfde is, geeft me alle vertrouwen dat we door deze ongekende crisis heen zullen komen. We blijven zoeken naar manieren om iets terug te geven aan degenen die het nodig hebben, zoals in dit geval het Leger des Heils. Dit maakt deel uit van onze inzet om deze ongekende situatie, waarmee we allemaal mee worden geconfronteerd, achter ons te laten.'

 
Cruises/ferries
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn