Holland America Line

SAVOR THE JOURNEY

Holland America Line (HAL) is al 145 jaar leidinggevend in de cruisewereld en brengt jouw gasten naar de meest fascinerende bestemmingen over de hele wereld. HAL staat bekend om de veelzijdige cruises, excellente service, ruime keuze aan activiteiten, fascinerende routes en Nederlandse roots. Kortom alles wat je in een rederij zoekt. Verbreed je kennis en ontdek de vele mogelijkheden die HAL te bieden heeft.

Cruises/ferries
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van Holland America Line

Holland America Line

6 maanden geleden

Oprah Winfrey doopt Nieuw Statendam

bekijk de ceremonie!

Tijdens een feestelijk evenement hield Holland America Line afgelopen zaterdag 2 februari een doopceremonie voor de Nieuw Statendam in Port Everglades in Fort Lauderdale, Florida. Oprah Winfrey - filantroop, filmster, tv-icoon, oprichter en redacteur van O, The Oprah Magazine – zegende de Nieuw Statendam officieel tijdens een ceremonie in de World Stage aan boord van het schip.

"We zijn zeer vereerd dat Oprah Winfrey doopvrouwe van ons nieuwste schip is. We hebben de gedeelde overtuiging dat reizen de kracht heeft om blikken te verruimen, verbindingen te leggen en mensen te inspireren over andere culturen", aldus Orlando Ashford, Holland America Line’s President. "De magnetische energie van Oprah en haar verbluffende vermogen om anderen te inspireren, wordt over de hele wereld bewonderd. Vandaag was het perfecte hoogtepunt van een paar onvergetelijke dagen samen op Nieuw Statendam en onze voortdurende samenwerking met O, The Oprah Magazine."

Girls Getaway-cruise
De doopceremonie van de Nieuw Statendam was aansluitend op een driedaagse Girls Getaway-cruise naar het Caribisch gebied, die de kracht van vrouwelijke relaties vierde. Gayle King, hoofdredacteur van O, The Oprah Magazine en Winfrey’s beste vriendin, vergezelde haar op de cruise, samen met enkele andere redacteuren van het tijdschrift.

Tijdens de ceremonie benadrukte Ashford de verhalen van levensveranderende reiservaringen voor de officieren en bemanning, reisprofessionals en gasten. Hij zei: "Nieuw Statendam vertegenwoordigt onze hoogste aspiraties voor verbinding en begrip in onze wereld. Het is een schip voor avontuur en verkenning van landen, talen, culturen en volkeren, en – zo hopen we – voor vele jaren een bron van vreugde voor onze gasten. "

Winfrey doopte het schip officieel met de traditionele verklaring: "Ik noem dit schip Nieuw Statendam. Moge God haar en iedereen die op haar vaart zegenen.” De ceremonie eindigde toen Winfrey de hendel overhaalde waardoor er buiten een champagnefles succesvol tegen de scheepsboeg sloeg.

Na de plechtigheid werd er aan boord een galadiner gehouden. Tijdens de avondviering werd er traditioneel een glas champagne over de scheepsbel geschonken. Het zogenaamde ‘Blessing of the bell’ werd al op 23 januari 1957 gehouden, toen de toen 18-jarige kroonprinses Beatrix champagne over de bel schonk om Holland America Line’s s.s. Statendam IV te verwelkomen in de vloot. De Nieuw Statendam is het zesde schip in de geschiedenis van Holland America Line dat deze naam draagt.

Over de Nieuw Statendam
De Nieuw Statendam is op 30 november in Marghera, Italië, opgeleverd door scheepswerf Fincantieri en vaart momenteel door het Caribische gebied. Komende zomer en herfst ontdekt het schip Noord Europa en de Middellandse Zee.

Het nieuwe schip voor 2666 gasten kent een frisse, moderne styling in perfecte harmonie met de klassieke elegantie waar de rederij bekend om staat. Aan het hoofd van het design en interieur staan de vooraanstaande hospitality ontwerper Adam D. Tihany en Bjørn Storbraaten, een van ’s werelds toonaangevende architecten in de cruisebranche.

De Nieuw Statendam biedt een overvloed aan onvergetelijke diner opties. Naast de prachtige Dining Room kunnen gasten ook genieten in tal van specialiteitenrestaurants waaronder de Pinnacle Grill voor steak en vis, authentieke Italiaanse cuisine in Canaletto, culinaire tradities uit Zuidoost Azië in Tamarind en Nami Sushi en Franse visklassiekers met een moderne twist in Rudi’s Sel de Mer.

De innovatieve Music Walk op de Nieuw Statendam biedt een variëteit aan muzikale live ervaringen en genres biedt zoals geen enkele andere op zee. Dit zijn Rolling Stone Rock Room, Lincoln Center Stage, Billboard Onboard B.B. King’s Blues Club. Gasten kunnen genieten van kookshows in America’s Test Kitchen, cursussen volgen in de Microsoft Studio, foto’s bewerken in de Wonder Photo Shop en genieten van BBC Earth Experiences in het spectaculaire World Stage.

Cruises/ferries
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn