Holland America Line

SAVOR THE JOURNEY

Holland America Line (HAL) is al bijna 150 jaar leidinggevend in de cruisewereld en brengt jouw gasten naar de meest fascinerende bestemmingen over de hele wereld. HAL staat bekend om de veelzijdige cruises, excellente service, ruime keuze aan activiteiten, fascinerende routes en Nederlandse roots. Kortom alles wat je in een rederij zoekt. Verbreed je kennis en ontdek de vele mogelijkheden die HAL te bieden heeft.

Cruises/ferries
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

4 maanden geleden

Succesvolle proefvaarten voor HAL's nieuwe Rotterdam

De zee was kalm en de wind stond goed. Het nieuwste schip van Holland America Line, Rotterdam, keerde in de avond van 6 mei terug naar de scheepswerf Marghera (Venetië) van Fincantieri in Italië, na het succesvol afronden van twee sets van proefvaarten op zee voor de Adriatische kust.

Rotterdam verliet Marghera op 25 april en voerde de voorbereidende proefvaarten gedurende twee dagen uit. Daarna ging het schip het droogdok in op de scheepswerf van Fincantieri in Triëst, waar het standaard romponderhoud en schilderwerk voorafgaand aan de levering werden uitgevoerd. Het schip begon zijn officiële proefvaart op 3 mei en keerde op 6 mei terug naar Marghera, waar de laatste stappen in het bouwproces worden voltooid. Rotterdam staat gepland voor oplevering op 30 juli.

'De succesvolle afronding van de proefvaarten geeft ons veel vertrouwen. We gaan nu de laatste weken van de afbouw voor Rotterdam in en bereiden ons voor op de oplevering van dit historische schip,' zei Gus Antorcha, president van Holland America Line. 'Ondanks de wereldwijde uitdagingen van het afgelopen jaar ging de bouw van Rotterdam door en stelde Fincantieri alles in het werk om op schema te blijven. Felicitaties aan alle betrokkenen voor het bereiken van deze belangrijke mijlpaal.'

Tijdens proefvaarten ondergingen de systemen, machines en motoren van Rotterdam een reeks rigoureuze prestatietests. Kapitein Werner Timmers, stafkapitein Kevin Beirnaert, hoofdingenieur Stefan Dullaert en andere leden van de door Rotterdam aangewezen senior brug- en engineeringteams, namen deel aan het testen van de manoeuvreereigenschappen en veiligheidssystemen van het schip. Zij deden dit in samenwerking met het team van scheepsarchitecten, ingenieurs en bouwers van de scheepswerf.

Over Rotterdam

Het derde schip in de Pinnacle Class-serie, Rotterdam, zal 2.668 gasten vervoeren en beschikt over zeer succesvolle voorzieningen en noviteiten die je ook kunt vinden op de zusterschepen, waaronder het 270-graden surround-scherm World Stage, restaurant Rudi’s Sel de Mer en het populaire Grand Dutch Café. Rotterdam biedt het beste entertainment op zee en viert elke avond livemuziek met een exclusieve collectie uitvoeringen op wereldformaat.

Rotterdam toont op het hele schip typische Holland America Line-kenmerken die ervoor zorgen dat gasten steeds terugkeren. Bij Holland America Line kun je genieten van voortreffelijke gerechten begeleid door acht van 's werelds meest toonaangevende chef-koks; gracieuze, bekroonde service en prachtig ingerichte passagiershutten en suites, inclusief gezins- en eenpersoonskamers.

Rotterdam is het zevende schip binnen Holland America Line dat deze naam draagt en het 17e schip dat door de Italiaanse scheepswerf Fincantieri voor het merk is gebouwd.

Cruises/ferries
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn