Holland America Line

SAVOR THE JOURNEY

Holland America Line (HAL) is al bijna 150 jaar leidinggevend in de cruisewereld en brengt jouw gasten naar de meest fascinerende bestemmingen over de hele wereld. HAL staat bekend om de veelzijdige cruises, excellente service, ruime keuze aan activiteiten, fascinerende routes en Nederlandse roots. Kortom alles wat je in een rederij zoekt. Verbreed je kennis en ontdek de vele mogelijkheden die HAL te bieden heeft.

Cruises/ferries
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 maanden geleden

Vaccineren bemanning is stap richting hervatten cruises

Bemanningsleden van de Oosterdam van Holland America Line hebben donderdag hun Janssen Covid-19-vaccin ontvangen in de zeehaven van IJmuiden.

In totaal kwamen 110 bemanningsleden aan wal om zich te laten vaccineren. Dat gebeurde in samenwerking met de brancheorganisatie Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR), die de in Nederland gevestigde aangesloten reders in de scheepvaart vertegenwoordigt en de medische dienstverlener Arbo Unie. Volgens de kapitein van de Oosterdam, Daniel Bolton, is het vaccineren van de bemanning een stap in de goede richting om de vaart te hervatten.

Holland America Line hervat haar activiteiten op 15 augustus met cruises vanuit Griekenland. Vanaf die maand staan er 10 afvaarten aan boord van Eurodam gepland. Daarnaast gaat de Nieuw Amsterdam vanaf 24 juli cruises in Alaska uitvoeren. Al deze cruises zijn beschikbaar voor gasten die volledig zijn gevaccineerd en hun laatste dosis van een goedgekeurd Covid-19-vaccin ten minste 14 dagen voor het begin van de cruise hebben gekregen en een vaccinatiebewijs kunnen tonen.

In 2022 maakt HAL in totaal 27 rondvaarten. De capaciteit van deze cruises bedraagt 62.150 bedden in totaal. Van mei tot en met oktober volgend jaar wordt Amsterdam de thuishaven van de nieuwe Rotterdam. Het schip maakt vanuit de hoofdstad 19 rondvaarten (capaciteit 50.700 bedden). Daarnaast vindt op 15 oktober 2022 de historische trans-Atlantische reis plaats ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van Holland America Line. De startdatum sluit aan op de allereerste afvaart van het schip Rotterdam 1 van Rotterdam naar New York. De Volendam vaart van mei-augustus vanuit Rotterdam en maakt 8 retourvaarten (11.450 bedden) plus 2 enkele reizen. Ook de Zaandam doet Rotterdam aan tijdens een transatlantische route.

De geschatte jaarlijkse economische impact van de HAL-schepen die vanuit Nederland varen en ons land aandoen, bedraagt ongeveer 100 miljoen dollar. 

Cruises/ferries
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn