Holland America Line

SAVOR THE JOURNEY

Holland America Line (HAL) is al 145 jaar leidinggevend in de cruisewereld en brengt jouw gasten naar de meest fascinerende bestemmingen over de hele wereld. HAL staat bekend om de veelzijdige cruises, excellente service, ruime keuze aan activiteiten, fascinerende routes en Nederlandse roots. Kortom alles wat je in een rederij zoekt. Verbreed je kennis en ontdek de vele mogelijkheden die HAL te bieden heeft.

Cruises/ferries
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

ms Nieuw Amsterdam

2599t

De Nieuw Amsterdam is het tweede schip uit onze Signature klasse en werd op 04 juli 2010 gedoopt door HKH Prinses Maxima op de Italiaanse scheepswerf Fincantieri in Marghera, Italie. ​

Bekijk dekkenplan


Het ms Nieuw Amsterdam heeft licht overgoten ruimtes, geïnspireerd op design trends uit de hele wereld. Het schip heeft een grote keuze aan specialiteitenrestaurants met gerechten overal vandaan. Ook luxe voorzieningen ontbreken niet. Aan boord is een juwelier, zijn privé-cabana’s langs de zwembaden en spa-staterooms met wellness-faciliteiten. Aan boord van de Nieuw Amsterdam is het volop ontspannen.

Het schip weerspiegelt de glamour en geschiedenis van New York City, dat vroeger Nieuw Amsterdam heette, met zijn geïnspireerde interieurde sign en kunstcollectie. Aan het plafond van de Nieuw Amsterdam prijkt een opvallende abstracte sculptuur van de omgekeerde skyline van New York, gemaakt van heldere, doorzichtige blokken die ondersteboven hangen. De sculptuur werd gecreëerd door een koppel Italiaanse artiesten, namelijk Gilbert Lebigre en Corinne Roger van Creazioni Lebigre & Roger. De schitterende collectie, waaronder werken van gerenommeerde artiesten als Andy Warhol, Richard Estes en Roy Lichtenstein, wordt nog voortgezet met prachtige vertoningen over het hele schip.

Er is een gratis kunsttour voor gasten die de hele collectie willen bekijken, waarbij ze met een iPod® door de collectie worden geleid. De iPod-kunsttour is ook gratis te downloaden op www.hollandamerica.nl en op iTunes®.


Feiten op een rijtje

Introductiejaar: 2010
Vlag: Nederland
Passagierscapaciteit: 2.106
Bruto Tonnage: 86.700
Lengte: 285 meter
Breedte: 31 meter
Maximumsnelheid: 23,9 knopen
Crew: 929

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn