KLM

Om je als reisagent nog beter van dienst te zijn, vind je op de Ecademy van KLM de leukste nieuwtjes, praktische informatie en het antwoord op al jouw vragen. Ga de uitdaging aan en doe mee aan JIJ&KLM Weet&Win!, waarbij je elke maand kans maakt op vliegtickets en andere leuke prijzen. Start je werkdag hier!

Airlines, Zakenreizen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

1 week geleden

Herstel bestemmingenaanbod

Capaciteit blijft nog fors achter

Het Europese netwerk van KLM groeit de komende maanden van 72 bestemmingen in juli, naar 91 bestemmingen in augustus, september en oktober. Het aantal intercontinentale bestemmingen neemt toe van 51 in juli, naar 59 in augustus en 61 in september en oktober. Hiermee biedt KLM haar klanten een zo ruim mogelijke keuze in bestemmingen. De capaciteit in vluchten en stoelen is echter nog ver onder het niveau van voor COVID-19.

Vergeleken met 2019 zit het Europese netwerk qua aantal bestemmingen vrijwel op het oude niveau. In augustus tot en met oktober 2019 bood KLM namelijk 92 Europese bestemmingen aan. Het aantal vluchten blijft echter nog steeds ver achter vergeleken met het niveau van 2019. In augustus gaat het om zo’n 10.000 vluchten, in september 13.500 en in oktober meer dan 11.000. In 2019 waren dat er respectievelijk meer dan 19.000, 18.800 en 14.700.

Het intercontinentale netwerk loopt nog iets achter vergeleken met vorig jaar, toen in augustus tot en met oktober 69 bestemmingen werden aangeboden. Op dit moment is het zo dat op een derde van de intercontinentale vluchten alleen vracht wordt vervoerd. Zodra lokale reisregels dat toelaten, zal KLM ook weer passagiers op deze vluchten gaan vervoeren. Het aantal vluchten loopt ook hier achter: rond de 2.000 in augustus en september en iets meer dan 1.800 in oktober. Vorig jaar waren dat er respectievelijk zo’n 3.300, 3.200 en bijna 2.600.

KLM heeft ervoor gekozen om eerst het aantal bestemmingen uit te breiden, zodat klanten een zo breed mogelijk aanbod hebben. Daarna wordt gekeken naar het verhogen van frequenties of vergroten van capaciteit door grotere toestellen in te zetten op bepaalde routes.

Veiligheid blijft voorop staan
Uiteraard heeft KLM maatregelen getroffen om de vluchten zowel voor passagiers als medewerkers veilig uit te voeren. Zo zijn mondkapjes bij het instappen en tijdens de vlucht verplicht, zijn er extra hygiënemiddelen aan boord en worden de toestellen van KLM extra schoongemaakt. De lucht aan boord wordt in hoog tempo ververst met behulp van HEPA-filters. Voor meer informatie over de hygiënemaatregelen aan boord, zie deze video: 

Hiernaast past KLM zich uiteraard aan aan de veranderende omstandigheden, waarbij overheden in verschillende landen nieuwe maatregelen treffen.

Nieuwe bestemmingen
Er zijn drie nieuwe bestemmingen bijgekomen: Cork (Ierland), Southampton (Verenigd Koninkrijk) en Riyad (Saudi-Arabië). De coronacrisis heeft veel impact op de luchtvaart. De vraag en het aanbod zijn meer en sneller dan voorheen aan verandering onderhevig. Dit betekent dat KLM een veerkrachtig netwerk nodig heeft. Door het openen van nieuwe routes, wordt het wegvallen van de vraag op andere routes opgevangen. Daarnaast versterkt KLM haar marktpositie, in dit geval in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en het Midden-Oosten.

Zowel Cork als Southampton wordt dagelijks met een Embraer 175 aangevlogen, met ingang van respectievelijk 3 augustus en 31 augustus. Riyad zal vanaf 28 september vier keer per week worden aangeboden met een Airbus A330.

Airlines, Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn