KLM

Om je als reisagent nog beter van dienst te zijn, vind je op de Ecademy van KLM de leukste nieuwtjes, praktische informatie en het antwoord op al jouw vragen. Ga de uitdaging aan en doe mee aan JIJ&KLM Weet&Win!, waarbij je elke maand kans maakt op vliegtickets en andere leuke prijzen. Start je werkdag hier!

Airlines, Zakenreizen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

1 week geleden

Hoogtepunten duurzaamheidsaanpak van KLM in 2020 

In het duurzaamheidsverslag 2020 van KLM lees je wat de airline het afgelopen jaar heeft gedaan om een ​​voortrekkersrol te blijven vervullen op het gebied van duurzaamheid en hoe de transitie wordt gemaakt van meer vliegen naar beter vliegen.

In 2019 lanceerde de airline het KLM Fly Responsibly-initiatief, dat bestaat uit tal van activiteiten, waarvan het opschalen van de productie van Sustainable Aviation Fuel de hoeksteen is. Met Fly Responsibly zal KLM verder werken aan de verduurzaming van de operatie door te innoveren en samen te werken met andere partijen. Deze belangrijke pijlers in hun strategie waren – en zijn nog steeds – de fundamenten waarop de operatie van KLM is gebouwd en zullen een cruciale rol blijven spelen bij de wederopbouw van het bedrijf en de sector na de COVID-19-crisis. Een belangrijk resultaat van vorig jaar in dit kader is het Green Recovery Statement, dat KLM samen met het Nederlandse bedrijfsleven heeft opgesteld.

Hieronder lees je de hoogtepunten van de duurzaamheidsaanpak van KLM in 2020. 

Fly Responsibly: verminderen, vervangen, compenseren
Vergeleken met 2005 heeft KLM de totale CO2-uitstoot verminderd met een absolute 4%, en met 31% per passagier per kilometer in 2019. Daar moet natuurlijk bij worden aangetekend dat de productie van KLM in 2020 behoorlijk verschilde van die van voorgaande jaren, waardoor de cijfers voor CO2-uitstoot van dit jaar niet zomaar kunnen worden vergeleken met andere jaren en doelen. Voor 2030 is het KLM's doel deze niveaus (de absolute uitstoot en die per passagier) respectievelijk met 15% en 50% te verminderen.

Hiervoor blijft KLM investeren in zuinigere, stillere vliegtuigen. In de tussentijd stelt het CO2ZERO-programma passagiers in staat om hun CO2-uitstoot te compenseren, en in 2020 werd er op deze manier 51.053 ton aan CO2 geneutraliseerd. Transavia begon in 2020 een partnerschap met KLM voor CO2ZERO.

KLM was in 2011 de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die een commerciële vlucht uitvoerde op Sustainable Aviation Fuel (SAF) en heeft toegezegd dat in 2030 het aandeel SAF van het totale brandstofvolume voor vertrekkende vluchten uit Nederland 14% zal zijn.

Het klantaanbod werd verbreed door het Corporate SAF-programma uit te breiden naar cargoklanten, en Air France heeft besloten om zich in 2021 ook bij het Corporate SAF-programma van KLM aan te sluiten. 

Grondoperaties en het vervangen van korte vluchten met treinvervoer
KLM wil in 2030 nul uitstoot in de grondoperatie gerealiseerd hebben. Daarom heeft KLM geïnvesteerd in het elektrificeren van het grondmateriaal, dat nu al voor 62% gelukt is. Op Schiphol zijn er tests gedaan met het gebruik van de Taxibot, een hybride sleepvoertuig dat vliegtuigen van en naar de start- en landingsbanen brengt. KLM is een groot voorstander van een Europees netwerk van hogesnelheidstreinen om korte vluchten te vervangen. In het begin van 2020 verving KLM een van haar dagelijkse vluchten naar Brussel met een internationale treinverbinding. KLM is samen met de NS en de Nederlandse overheid actief aan het onderzoeken hoe er meer korte vluchten met de trein kunnen worden vervangen.

Eerste vlucht van het Flying V-schaalmodel
KLM heeft samen met universiteiten, sectorpartners en de overheid aan diverse initiatieven gewerkt om de CO2-uitstoot te verminderen. We doen het volgende om dit te bereiken: vlootvernieuwing, opschalen productie en gebruik van SAF, optimaliseren vliegroutes en procedures, streven naar uitstootvrije luchthavens en het inzetten van internationale treinverbindingen als alternatief voor korte afstandsvluchten. Met behulp van KLM heeft de TU Delft de eerste vlucht gemaakt met het schaalmodel van het revolutionaire Flying V-vliegtuig. KLM heeft bijgedragen aan het actieprogramma Hybrid Electric Flight en gewerkt aan meer afval- en gewichtsverminderingsinitiatieven met externe partners zoals de Hogeschool van Amsterdam. 

KLM streeft naar een complete duurzame transformatie
KLM's duurzaamheidsaanpak gaat verder dan alleen het behalen van milieudoelen. KLM heeft als een van Nederlands grootste private werkgevers een belangrijke rol te vervullen in de maatschappij als het gaat om de zorg voor en het behoud van economische activiteit. Deze verdieping en verbreding van KLM’s duurzaamheidsambities passen goed bij het herstructureringsplan ‘Building Back Better’. KLM heeft een tienjarenplan ontwikkeld dat op de People-kant van het bedrijf is gericht en de medewerkersbetrokkenheid, diversiteit en inclusie, gemeenschapsbetrokkenheid en mensenrechten over de gehele operatie moet verbeteren. In 2020 zijn medewerkers meer betrokken geraakt bij duurzaamheid. Duurzaamheid is geïntegreerd in het Kompas van KLM, dat de waarden, principes en het gedrag van medewerkers beschrijft. Er is een netwerk opgezet van medewerkers die zich inzetten voor duurzaamheid in alle divisies van het bedrijf, inclusief Transavia, Cargo en E&M. KLM heeft een intern duurzaamheidsportal gebouwd om alle medewerkers te inspireren en voor te lichten.

Kijk hier voor meer informatie.

Airlines
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn