KLM

Om je als reisagent nog beter van dienst te zijn, vind je op de Ecademy van KLM de leukste nieuwtjes, praktische informatie en het antwoord op al jouw vragen. Ga de uitdaging aan en doe mee aan JIJ&KLM Weet&Win!, waarbij je elke maand kans maakt op vliegtickets en andere leuke prijzen. Start je werkdag hier!

Airlines, Zakenreizen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

1 week geleden

KLM onthult huisje 102

Theater Tuschinski in Amsterdam

Zoals elk jaar maakt KLM op haar verjaardag, 7 oktober, het nieuwe huisje bekend. Dit jaar is er een Delftsblauwe miniatuurversie van Theater Tuschinski in Amsterdam gemaakt. Dit huisje wordt in de World Business Class van KLM aan passagiers uitgedeeld.

De bekendmaking van het nieuwe huisje komt drie weken voordat Tuschinski het honderdjarig bestaan viert. De schitterende bioscoop werd namelijk op 28 oktober 1921 geopend door de Poolse immigrant Abraham Icek Tuschinski. Samen met Hermann Ehrlich en Hermann Gerschtanowitz had hij al een bioscoopimperium opgebouwd in Rotterdam toen Tuschinski zijn oog liet vallen op een stuk grond bij de Munt in Amsterdam.

‘Fraai van lijn, mooi van steen’
Hier verrees een filmtheater dat ontworpen werd met een mengeling van bouwstijlen: Amsterdamse School, Jugendstil en art deco. De krant Het Vaderland schreef hierover bij de opening: “Den monumentalen Tuschinski-gevel, fraai van lijn, mooi van steen, dadelijk verradend dat hier een lichtspel zijn triomfen viert”. De mix van stijlen komt ook terug in de kleurige muurschilderingen en de sfeervolle verlichting van de sierlijke lampen.

Zowel in Rotterdam als in Amsterdam organiseerde Tuschinski galapremières met grote internationale sterren en hij introduceerde de rode loper in Nederland. De huidige eigenaar, Pathé, heeft het Theater Tuschinksi ingrijpend gerestaureerd en de sfeer van toen teruggebracht. Met succes: begin dit jaar werd het uitgeroepen tot de mooiste bioscoop ter wereld door de Britse editie van Time Out Magazine.

'Nu de wereld stukje bij beetje weer opengaat, kijken wij ernaar uit om onze klanten weer naar culturele bezienswaardigheden zoals het Theater Tuschinski te kunnen brengen. Net als KLM kent het Theater Tuschinski een lange historie. Tuschinski’s gedachtengoed, het creëren van een warm thuisgevoel en klanten een memorabele ervaring bezorgen, is waar KLM ook voor staat. Theater Tuschinski is dan ook een prachtige aanwinst in de KLM-huisjescollectie.'

KLM President-directeur en CEO Pieter Elbers

Over de KLM-huisjes
Sinds de jaren vijftig reikt KLM Delftsblauwe huisjes gevuld met Bols Jenever uit aan World Business Class-passagiers tijdens intercontinentale vluchten. De huisjes zijn replica’s van bijzondere gebouwen in Nederland en gewilde verzamelobjecten. Sinds 1994 loopt het aantal huisjes synchroon met de leeftijd van KLM. Sindsdien wordt ieder jaar op of rondom KLM’s verjaardag op 7 oktober een nieuw exemplaar aan de collectie toegevoegd.

Airlines
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn