Namibië

Panoramisch uitzicht - Veel perspectief - Alleen in Namibië

Beklim de hoogste zandduinen ter wereld, daal de diepste kloven van Afrika af, ontdek de droogste en oudste woestijn ter wereld, verbaas jezelf over één van ’s werelds grootste rotstekeningen, geniet van al het wild dat over de gigantische zoutpannen loopt en de eindeloze horizons.

Dit is Namibië, waar je verzekerd bent van avontuur!

Bestemmingen, Zakenreizen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 maanden geleden

Op de lokale gemeenschap gericht toerisme groeit in Namibië

Joint-venture lodges in de lift

Toerisme is een van de snelstgroeiende industrieën in zuidelijk Afrika. Deze ontwikkeling komt tot uiting in het groeiend aantal joint venture lodges in Namibië, die zijn ontstaan door een contract tussen een Communal Conservancy (gemeentelijk beschermd gebied) en de private sector. De eerste joint venture-overeenkomst werd in 1995 ondertekend. Vandaag zijn er 54 lodges van deze soort in het hele land, die niet alleen op buitengewone locaties liggen, maar ook uitstekende gastervaringen bieden.

Het runnen van een joint venture lodge creëert banen, genereert inkomen in contanten of in natura, en vergemakkelijkt de verkoop van handwerk. Door de alternatieve inkomstenbronnen komt stroperij op de achtergrond. In plaats daarvan erkennen bewoners de waarde van wilde dieren en de natuur voor het toerisme. Het extra toerisme geeft de bewoners toegang tot elementaire infrastructuur. Aan de andere kant profiteren toeristen van het ontmoeten van de lokale bevolking en krijgen een dieper inzicht in de lokale cultuur.

Serra Cafema Camp
De samenwerking tussen Wilderness Safaris en de Marienfluss Conservancy, waar het Serra Cafema Camp gevestigd is, bestaat sinds 2003. In 2017 werd de joint venture met nog eens tien jaar verlengd. De Marienfluss Conservancy geniet onder meer van een monetaire belasting die is gebaseerd op het aantal geboekte nachten. Daarnaast heeft Wilderness Safaris de eerste school in de Conservancy gebouwd en onderhouden, die vandaag wordt bezocht door ongeveer 70 studenten. De bewoners krijgen ook hulp bij onderhoud en reparatie van voertuigen en bij de aanleg van putten. Daarnaast onderhoudt het bedrijf een communicatiecentrum en een kleine winkel, biedt het een vervoersdienst en garandeert het eerste hulp. In noodgevallen worden inwoners met het eigen vervoerbedrijf naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Het Serra Cafema Camp ligt aan de oevers van de Kunene-rivier in het uiterste noorden van Namibië. Na uitgebreide renovatie is het luxe kamp heropend in juni 2018.

Nambwa Tented Lodge
De Nambwa Tented Lodge in het Bwabwata National Park werkt samen met de Mayuni Conservancy, die een belang van 15 procent in de lodge heeft. Een groot deel van de banen wordt gegeven aan leden van de gemeenschap. Twaalf procent van de inkomsten gaat terug naar de natuur. In ruil daarvoor kunnen gasten de traditionele manier van leven van de Mayuni ervaren en toegang krijgen tot een ongerept deel van het reservaat. De lodge aan de Kwando-rivier bestaat uit tien op palen gebouwde, luxe tentchalets en een ruim hoofdgebouw met een restaurantgedeelte, een bar, een open haard en een observatiedek. De lodge ligt direct aan een van de olifanten-trekroutes. Door de verhoogde constructie kunnen de dieren ongehinderd door het gebied zwerven.

Grootberg Lodge
Grootberg Lodge, geopend in 2005, is de eerste lodge in Namibië die volledig eigendom is van een gemeenschap aan de ≠ Khoadi - // Hôas Conservancy. De oprichting van de lodge creëerde banen en genereerde duurzaam inkomen voor de bewoners van de gemeenschap. Het personeel van de lodge bestaat voor meer dan 98 procent uit leden van de gemeenschap. Om meer toeristen naar de regio te lokken, werden voormalige stropers ingezet als ijverige natuurbeschermers ter bescherming van de natuur. ≠ Khoadi - // Hôas is een van de eerste Conservancy’s die erin slaagde de zwarte neushoorn uit te zetten, die tijdens begeleiden tracking tochten kan worden bewonderd. Voor gasten zijn er 14 tweepersoons- en twee familiebungalows gebouwd van natuursteen, die harmonieus passen in het plateauslandschap.

Zambezi Mubala Lodge en Camp
In 2018 tekende het bedrijf Gondwana Collection Namibia een joint venture met de Sikunga Conservancy. Het contract was het startpunt voor de bouw van de nieuwe lodge in het uiterste oosten van de Zambezi-regio, die op 1 november 2018 werd geopend. De overeenkomst met de Conservancy zorgt ervoor dat een redelijk deel van de inkomsten uit de exploitatie van de Zambezi Mubala Lodge en het kamp met dezelfde naam wordt gedeeld tussen de Sikunga Conservancy, de lokale gemeenschap en de traditionele autoriteiten. De Zambezi Mubala Lodge is een paradijs voor natuur- en visliefhebbers en een must voor vogelliefhebbers. De charme van deze nieuwe Gondwana-accommodatie komt niet alleen tot uiting in de 20 luxe bungalows, maar ook in de sfeervolle zonsondergangcruises. Speciale rondleidingen worden ook georganiseerd voor fotografen en ornithologen, evenals visreizen.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn