afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 maanden geleden

Canada opent haar grenzen

Inwoners uit Amerika zijn weer welkom, andere landen volgen in september

Vanaf maandag 9 augustus 2021 opent Canada de grenzen voor volledig gevaccineerde Amerikanen, vanaf 7 september 2021 en als de covid-19-situatie ‘gunstig’ blijft, zullen andere landen volgen. Dat maakte de regering van het land vandaag bekend.

De grens tussen Canada en de VS werd op 21 maart 2020 in onderling overleg gesloten voor niet-essentiële reizen en de beperkingen zijn sindsdien elke maand verlengd en daar komt vanaf 9 augustus verandering in. Amerikaanse burgers en permanente inwoners van de VS kunnen dan weer afreizen naar Canada als ze ten minste 14 dagen voor aankomst de laatste vaccinatie hebben ontvangen. Het bewijs van vaccinatie moeten reizigers uploaden via de ArriveCAN-app of -website voordat ze aan boord gaan van hun vlucht naar Canada en hun vaccinatiebewijs moet bij zich worden gedragen om aan de grensbeambten te tonen.

De Canadese regering laat ook weten dat zij het verplichte verblijf van drie nachten in een toegewezen hotel bij aankomst in Canada voor niet-gevaccineerde reizigers zal schrappen, hoewel reizigers nog steeds een geschikt quarantaineplan zullen moeten voorleggen. Vanaf 5 juli zijn volledig gevaccineerden vrijgesteld van quarantaine. Volledig gevaccineerde reizigers  kunnen ook afzien van de verplichte test na aankomst, tenzij zij willekeurig worden geselecteerd.

De regering kondigde maandag ook aan dat het aantal luchthavens dat internationale vluchten accepteert, met ingang van 9 augustus wordt uitgebreid van vier naar negen. Naast de internationale luchthavens Montreal-Trudeau International Airport, Toronto Pearson International Airport, Calgary International Airport en Vancouver International Airport, zullen ook de internationale luchthavens Quebec City Jean Lesage International Airport, Ottawa Macdonald-Cartier International Airport, Winnipeg James Armstrong Richardson International Airport, Edmonton International Airport en Halifax Stanfield International Airport internationale aankomsten gaan verwelkomen.

Op dit moment hebben de VS nog geen soortgelijke plannen aangekondigd om de beperkingen voor Canadezen die het land voor discretionaire doeleinden willen binnenkomen, op te heffen.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn