afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

1 maand geleden

Dominicaanse Republiek lanceert plan voor herstart toerisme

De Dominicaanse Republiek heeft een pakket initiatieven aangekondigd om het hoofd te bieden aan de uitdagingen waarmee de toeristische sector geconfronteerd wordt als gevolg van de huidige pandemie.

‘Deze maatregelen worden genomen om te verzekeren dat het land een perfect veilige bestemming is’, zegt de president van de Dominicaanse Republiek, Luis Abinader Corona, in een woensdag uitgegeven verklaring. Het relanceplan van het toerisme in de context van COVID-19 wordt geleid door de president zelf. Het plan zal ervoor zorgen dat alle prioriteit gegeven wordt aan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van de toeristen. Het zal tevens een duurzame heropleving van de toeristische sector stimuleren. 

‘Ons doel is het minimaliseren van de effecten van de pandemie en het aanmoedigen van een verantwoorde relance die prioriteit schenkt aan de gezondheid, die de werkgelegenheid en de economische groei maximaal bevordert, en die de sector motiveert om zich op een duurzame manier te ontwikkelen’, zegt de president. De minister van Toerisme, David Collado, voegt eraan toe dat de nieuwe regering in nauwe samenwerking met de nationale vereniging van de Dominicaanse hotel- en toerismesector (ASONAHORES) al verschillende vergaderingen heeft gehouden om de bezorgdheid van de toeristen en de noden van de sector te begrijpen.

Groei
We richten onze aandacht op het bevorderen van de constante groei van het toerisme, evenals op het positieve imago van ons land. We zijn ervan overtuigd dat we samen de uitdagingen van de pandemie aankunnen. We zullen ervoor zorgen dat de Dominicaanse Republiek de eerste keuze in de regio blijft voor onze buitenlandse bezoekers. Zowel voor vakanties als voor zakenreizen, voor investeringen of nog als tweede verblijfplaats.’

Het plan van de regering voorziet in maatregelen die de gezondheid en de veiligheid van de Dominicaanse bevolking en buitenlandse toeristen beschermen. Deze maatregelen omvatten nieuwe gezondheidsprotocollen die op internationaal vlak gecertifieerd zijn en die gelden voor de hele toeristische industrie, met inbegrip van de restaurants en de bars.

De maatregelen zijn als volgt:

  • Vanaf de maand september worden willekeurige sneltests uitgevoerd bij aankomst in het land, evenals de ademhalingstest voor de diagnose van COVID-19. Wanneer deze maatregel van toepassing is, dan vervalt de verplichting van een negatieve COVID-19 test voor aankomst, een test die tot dan van kracht blijft.
  • Op de openbare plaatsen die dat vereisen, zijn de ‘social distancing’ en het dragen van een mondmasker verplicht gedurende het verblijf van de bezoeker.
  • Alle toeristen die in een hotel verblijven, zullen een tijdelijk reisassistentie-plan krijgen dat voorziet in de dekking voor spoedgevallen, tele-geneeskunde, overnachting voor verlengde verblijven en de kosten van verandering van vlucht in geval van infectie. Deze verzekering wordt aangeboden zonder kosten voor de bezoeker tot in december 2020 en wordt voor 100 procent betaald door de Dominicaanse staat.
  • Er wordt een gezondheidsbubbel gecreëerd om ervoor te zorgen dat de hotelmedewerkers zo lang mogelijk in de gebouwen blijven.
  • Een efficiënte hygiëneprocedure wordt in werking gesteld inzake de relaties met de leveranciers, de ondernemers en de werknemers. Deze laatsten zullen geregeld getest worden en zullen een specifiek protocol volgen voor het betreden en verlaten van de gebouwen.
  • Het werkreglement wordt aangepast om de risico’s voor de werknemers te minimaliseren.

De regering verklaarde dat dit protocol voor certificering behandeld wordt door Safe Travels of the World Travel and Tourism Council (WTTC) en Buró Veritas, de twee wereldleiders op het vlak van certificering in deze sector.

Het nieuwe Cabinet van Toerisme, dat onder supervisie staat van de president en bestuurd wordt door de minister van Toerisme, zal dit veiligheids- en gezondheidsplan beheren, met hulp van de partijen van de industrie die rechtstreeks betrokken zijn. Samen zullen zij het Cabinet vormen dat permanent de impact en de efficiëntie van ieder initiatief monitort en bijstuurt indien nodig.

‘Deze maatregelen worden ondersteund met een communicatieplan dat alle kanalen en contactplaatsen met toeristen gebruikt om de hele wereld te laten weten dat de Dominicaanse Republiek een veilige bestemming is. Dit communicatieplan omvat een opleiding, gedetailleerde materialen, een constante updating en een optimalisatie van de zoekrobots.’

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn