afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 weken geleden

Duurzaam en eco-vriendelijk

Ook dàt zijn de Filipijnen

De Filipijnen is als een fragiel juweel waarvan de 7.641 eilanden bijzondere bescherming verdienen. Tal van initiatieven, van de overheid tot de particuliere sector, hebben er hun missie van gemaakt om het landschap te behouden en te onderhouden en om de omstandigheden voor flora en fauna op lange termijn duurzaam te verbeteren. De lockdown en social distancing van de afgelopen periode geeft de natuur letterlijk lucht en rust. Maar ook lokale initiatieven helpen om niet alleen de flora en fauna maar ook de eigen bevolking in goede gezondheid te laten groeien en bloeien. De campagne #ItsMoreFunInThePhilippines staat hier helemaal in het teken van. Het visuele ontwerp volgt het concept 'vanuit de gemeenschap voor de gemeenschap'. En dat er mooie dingen gebeuren is wel zeker!

Duurzaam en luxe gaan hand-in-hand

Op het meest zuidelijke puntje van Bohol's schiereiland Panglao ligt verborgen van alle drukte het award winnende Amorita Resort.Een accommodatie die duurzaamheid ziet als krachtig onderdeel van haar bedrijfsstrategie. En die dit niet alleen zegt, maar ook daadwerkelijk in de praktijk laat zien. In dit luxueuze resort worden de gasten warm ontvangen en zorgt het discrete personeel ervoor dat het aan niets ontbreekt. En dat altijd op sustainable vriendelijke wijze... zo wordt het douchewater gefilterd en hergebruikt om de tuin mee te besproeien, glazen flessen hergebruikt voor de productie van terrastegels, eigen groente en kruiden gekweekt en zelfs de gebruikte olie opgevangen en bewerkt tot heerlijk geurende zeepjes. Bekijk deze video maar eens om een beeld te krijgen van de groene initiatieven van Amorita Resort!

Elke actie telt: Kleine stappen voor een groot effect

Op het eiland Malapascua bijvoorbeeld heeft 'People and the Sea' de gezondheid van de zee én de mensen op de agenda gezet: van het schoonmaken van de zeeën en het onderwijzen van schoolklassen tot het openen van nieuwe inkomenskansen voor de bevolking en duurzame visserij. Het initiatief is zeer breed gedragen en de lokale bevolking is sterk betrokken bij het proces - net als vrijwilligers die voor een bepaalde periode aan de projecten kunnen werken. www.peopleandthesea.org

Siargao: surfen op een groene golf...

Siargao wordt beschouwd als een van de mooiste eilanden in Azië - en is wereldberoemd, niet in de laatste plaats vanwege de surfspot Cloud 9. Verschillende surfscholen zoals 'Harana' of 'The Sun Crew' voeren talrijke projecten uit. De Sun Crew gaat naar scholen om kinderen te leren over duurzaamheid, dorpen worden gemotiveerd om afval te scheiden, plastic wordt gerecycled en ge-upcycled en de lokale bevolking kan werken op de surfschool voor een eerlijk loon. Door een ander initiatief leren vrouwen en kinderen surfen - want persoonlijke vooruitgang bevordert de ontwikkeling in de gemeenschap. Harana Surf is ook een lokale organisatie op het eiland, die met vrijwilligers werkt om bomen te planten, huizen te bouwen, kinderen te leren schilderen of medische zorg te verlenen. www.thesuncrew.org en www.haranasurf.com

El Union Coffee: goed doen met elke slok

Het hoeft niet altijd vrijwilligerswerk te zijn - zelfs een kopje koffie kan een verschil maken. Het team van El Union Coffee in de noordelijke Filipijnen runt hun koffiebusiness volgens een duidelijke filosofie, die ervan uitgaat dat werk een belangrijk, maar niet het belangrijkste deel van het leven moet zijn. Iedere medewerker krijgt zoveel mogelijk betaald, zoveel vrije tijd als nodig is, extra medische zorg en nog veel meer. De winst wordt gebruikt ter ondersteuning van de organisatie CURMA, die niet alleen zorgt voor de bescherming van de schildpadden, maar ook zorgt voor de riolering, het behoud van de kusten en de permacultuur. De koffie wordt rechtstreeks bij de boeren gekocht zonder tussenpersonen; ze worden niet alleen eerlijk betaald, maar krijgen ook een duurzame opleiding. El Union Coffee verkoopt zijn bonen online. www.instagram.com/elunion.

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn