afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 maanden geleden

Lufthansa Group publiceert 25e duurzaamheidsverslag

De Lufthansa Group heeft haar 25e duurzaamheidsverslag met de titel ‘Balans’ gepubliceerd. Al een kwarteeuw verstrekt het bedrijf jaarlijks informatie over de verschillende activiteiten, programma's en vorderingen, maar ook uitdagingen op het gebied van verantwoord ondernemen. In 2018 identificeerde de Groep opnieuw de belangrijkste speerpunten voor de huidige rapportering in samenwerking met haar stakeholders. De resultaten worden als een materialiteitsmatrix gepubliceerd in het duurzaamheidsverslag.

Verantwoordelijkheid voor het milieu en de samenleving is een centraal, strategisch principe voor de Lufthansa Group. Het bedrijf zet zich al jaren in voor het beperken van de milieu-impact van haar activiteiten tot het absolute minimum - in de lucht en op de grond. Het coververhaal ‘Balans behouden. Uit verantwoordelijkheid’ laat zien wat de Lufthansa Group sinds 1994 heeft bereikt op het gebied van duurzaamheid en werpt een blik op de toekomst. 

Met succes: de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group hebben sinds 1994 niet alleen hun brandstofefficiëntie met 30 procent verhoogd, ze hebben in 2018 ook een nieuw efficiëntierecord neergezet: gemiddeld gebruikten de passagiersluchtvaartmaatschappijen slechts 3,65 liter kerosine om een ​​passagier 100 kilometer te vliegen. Dat is een verbetering van 0,8 procent en het laagste cijfer in de geschiedenis van het bedrijf tot nu toe. Het nieuwe record is grotendeels het resultaat van het duurzame vlootvernieuwingsprogramma en talrijke brandstofefficiëntieprojecten. De Lufthansa Group is niet alleen een pionier in de introductie van nieuwe, milieuvriendelijke technologieën - ze investeert ook continu in de optimalisatie van haar bestaande vloot. Alleen al in maart bestelde de Groep 40 ultramoderne Boeing 787-9 en Airbus A350-900 langeafstandsvliegtuigen die als het zuinigst in hun klasse worden beschouwd. In totaal heeft de Lufthansa Group momenteel 210 nieuwe vliegtuigen in bestelling, met leveringsdata tot 2027 (vanaf 7 mei 2019). Lufthansa zal in de zomer van 2020 ook zijn eerste Boeing 777-9 ontvangen, als een van de eerste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. De Groep heeft in totaal 20 van deze bijzonder efficiënte langeafstandsvluchten besteld.

Met meer dan 135.000 werknemers wereldwijd afkomstig uit 176 landen, is de Lufthansa Group een internationaal bedrijf. Diversiteit en gelijke kansen, respect voor mensenrechten en respect en waardering vormen het bedrijf en haar acties richting klanten en leveranciers. Deze en andere normen en waarden zijn vastgelegd in de Gedragscode van de Lufthansa Group, die in 2017 is vastgesteld.

De luchtvaartgroep is daarnaast al 20 jaar betrokken bij kwesties van sociale en maatschappelijke betekenis met haar liefdadigheidsorganisatie, ‘help alliance’. Sinds 1999 heeft de alliantie 17 miljoen euro geïnvesteerd in hulpprojecten, waarmee jaarlijks 23.000 kansarme mensen wereldwijd geholpen worden om een onafhankelijk leven te leiden.

Het 25e duurzaamheidsverslag ‘Balance’ wordt uitsluitend uitgegeven als een digitale editie en is vanaf nu beschikbaar op lufthansagroup.com/responsibility. Om de 25e editie van het rapport te vieren, heeft de Lufthansa Group ook een video uitgebracht.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn