afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

1 week geleden

Luxe cruises ‘van ergens naar nergens’

Ondanks de coronacrisis blijven veel mensen behoefte houden aan reizen. Een nieuw type luxe cruises van het verkeersbureau van Singapore, waarbij onderweg niet wordt gestopt en passagiers niet aan wal gaan, blijkt een schot in de roos.

Rederij Genting Cruise Lines heeft binnen vijf dagen al 6.000 boekingen ontvangen voor de meerdaagse ‘cruises to nowhere’, meldt de krant Engelstalige Straits Times uit Singapore. De rederij zou 23 afvaarten hebben gepland, met maximum 1.700 passagiers per afvaart, voor november en december. Dat gebeurt volgens de rederij onder strenge veiligheidsvoorschriften.

Volgens de rederij zorgen gastronomische maaltijden en uitgebreide buitenactiviteiten voor een compleet vakantieaanbod voor gasten. ‘Het schip zelf is de bestemming’, zegt sales manager Michael Goh.
Genting Cruise Lines is bekend van de labels Crystal Cruises, Dream Cruises en Star Cruises. Royal Caribbean International, een andere rederij die met hetzelfde concept wil gaan varen,  meldt eveneens dat er grote belangstelling is, zonder daarbij aantallen te noemen.

Uit het succes van de ‘cruises zonder bestemming’ blijkt dat er veel behoefte is om weer te gaan reizen. Het Australische Qantas voerde afgelopen weekend een acht uur durende rondvlucht uit met over bekende bezienswaardigheden van Australië. Het vliegtuig, een Boeing 787-9 Dreamliner, vloog soms veel lager dan normaal om passagiers goed zicht te bieden op Uluru en het Great Barrier Reef. De rondvlucht was in september binnen enkele minuten uitverkocht. 

Cruises/ferries
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn