Riksja Retail

Reizen die je dichterbij brengen

Zelf een reis samenstellen voor reizigers zonder het gedoe van alles zelf uit te zoeken? Dat is wat wij aanbieden. In onze Travel Planner vind je voor ongeveer 35 landen een aantal standaard rondreizen, die bestaan uit bouwstenen. Een bouwsteen is een pakketje van een paar nachten in een kleinschalige accommodatie met optionele excursies en vervoer. Jij kiest de rondreis met bouwstenen die je reizigers het leukst vinden en ons systeem plakt ze handig aan elkaar. We luisteren daarnaast graag naar de voorkeuren van je reizigers, zodat we jou goed kunnen adviseren bij het samenstellen van hun reis.

Touroperators
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 maanden geleden

Even kletsen met…

Sylvia Timp (YourTravel)

Regelmatig gaat Riksja Travel in gesprek met reisprofessionals. Om jullie beter te leren kennen, maar ook om elkaar te inspireren met leuke tips & tricks. Deze keer staat Sylvia Timp van YourTravel in de spotlight.

Sylvia Timp raakte ooit in discussie met een Vietnamese taxichauffeur en werd zonder pardon met rugzak en al midden op de snelweg uit de auto gezet. Haar les? Discussieer voordat je de taxi in stapt over de prijs van de rit. Vandaag de dag geeft ze haar door de jaren heen geleerde wijze lessen en ervaringen door aan haar klanten als ZRA. Wij vroegen ons af, hoe doet ze dat?

Herinneringen maken

Reizen staat voor Sylvia gelijk aan het maken van herinneringen. Ze vindt het fantastisch om een reis samen te stellen waar haar klanten na jaren nog steeds de mooiste verhalen over kunnen vertellen. Een uitdaging die zich ondertussen heeft ontpopt tot een bijzondere kracht. Want niet alleen zorgt ze voor die herinneringen bij haar klanten, ze deelt de hare ook. De 43-jarige Sylvia noemt zichzelf en de liefde van haar leven namelijk – met 54 landen op de teller - ook wel ‘parttime wereldreizigers’. Dat zijn veel ervaringen om te delen.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, welke ervaring deel je het meeste?

“De vrijheid van reizen per camper. Ik vind het geweldig om met de camper door de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië te reizen. Je mag in de VS en Canada bijvoorbeeld op campings nog een vuurtje stoken en op National Park campings midden in de meest bijzondere natuur staan. Zijn ze overtuigd, dan deel ik dat ene BBQ- restaurant wat nergens vermeld staat, een paar visarenden dat ieder jaar op dezelfde plek een nest maakt en dé beste plek om bizons te spotten in Yellowstone. Ik mag mezelf ondertussen dan ook specialist op het gebied van camperreizen noemen.”

Camper Canada
Foto: sinds kort kun je ook bij Riksja Family campers huren in Amerika en Canada. Zo kun je de bouwstenen combineren met de ultieme vrijheid. 

Parttime wereldreiziger, dat klinkt geweldig. Heb je een favoriete reiservaring of bestemming?

“Dat is een strikvraag; het is bijna onmogelijk om de leukste, mooiste of meest speciale reis te beschrijven als je in 54 landen bent geweest. Als ik moet kiezen ga ik voor Bolivia. We volgden hier het pad van Che Guevara door de Andes om bij het graf van zijn kameraden uit te komen en sliepen aan de voet van een vulkaan op 4.200 meter hoogte.

Bijzonder vond ik, naast de enorme natuurlijke diversiteit, de mensen. We genoten van het kijken naar de lokale bevolking vanaf een bankje op de Plaza Mayor. Maakten een praatje met een oude man en kwamen zo achter de mooiste verhalen van zijn leven. En observeerden kinderen die tijdens de zoveelste processie of nationale feestdag al trommelend en fluitend voorbij kwamen wandelen.”

Hoe organiseer jij je eigen reizen?

“Ik organiseer onze reizen zo weinig mogelijk. De charme van reizen zit wat mij betreft in het onverwachte en in de mogelijkheid ergens een dag langer te blijven of meteen weer weg te gaan. We vinden het dan ook niet erg als een reis anders verloopt dan dat we hebben bedacht. Als we maar mooie dingen zien en aardige mensen ontmoeten, dan hebben we al heel snel mooie herinneringen om mee te nemen naar huis en om te delen via onze eigen reiswebsite." 

Staat er nog een bestemming op je bucketlist?

“Ons doel is om voor mijn 50e alle Staten van de VS te bezoeken. We zitten nu op 33 en gaan deze maand een camper wegbrengen van Chicago naar Las Vegas, dat betekent dat we alweer vijf Staten kunnen ‘aftikken’.”

Je hebt in korte tijd drie reizen bij Riksja ondergebracht. Vertel.

“Klopt, ik heb een autorondreis van vier weken door het geweldige Costa Rica geboekt voor een familie van vier, een huwelijksreis naar Vietnam en een korte vakantie naar Cuba. Dat laatste land is voor mij onbekend terrein. Des te handiger dat Riksja duidelijke informatie op haar website heeft staan en meedenkt over de juiste route.”

Cuba interview blog

Waarom Riksja?

“Mijn doelgroep is de zelfstandige, avontuurlijke reiziger die af en toe een duwtje in de rug en hier en daar wat hulp nodig heeft. Iemand die het fijn vindt om te weten waar hij ’s avonds slaapt, maar zich graag verdiept in de cultuur en natuur van een land. Het leuk vindt om met lokale bussen te reizen, een keer de nachttrein wil ervaren of overdag zijn eigen weg bepaalt met een huurauto. En dat terwijl hij weet dat hij ’s avonds weer een goede slaapplaats heeft. Oftewel, de perfecte Riksja-reiziger.”

Je klanten zijn nog niet met ons op reis geweest, wat verwacht je?

“Ik verwacht een goed georganiseerde reis waarbij de communicatie ter plekke met de klanten net zo makkelijk verloopt als de communicatie die ik in Nederland met Dennis en Yanthe heb gehad. Kortom: ik hoop dat mijn klanten allemaal een heerlijke reis hebben, waarbij alles op rolletjes loopt en zij zich kunnen concentreren op het maken van mooie herinneringen die ze hun hele leven bij blijven.”

Touroperators
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn