Riksja Retail

Reizen die je dichterbij brengen

Zelf een reis samenstellen voor reizigers zonder het gedoe van alles zelf uit te zoeken? Dat is wat wij aanbieden. In onze Travel Planner vind je voor ongeveer 35 landen een aantal standaard rondreizen, die bestaan uit bouwstenen. Een bouwsteen is een pakketje van een paar nachten in een kleinschalige accommodatie met optionele excursies en vervoer. Jij kiest de rondreis met bouwstenen die je reizigers het leukst vinden en ons systeem plakt ze handig aan elkaar. We luisteren daarnaast graag naar de voorkeuren van je reizigers, zodat we jou goed kunnen adviseren bij het samenstellen van hun reis.

Touroperators
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 maanden geleden

Riksja een van de Duurzame Jonge 100

Kyriël van der Sloot duurzaamste jonge koplopers van Nederland

Kyriël van der Sloot, Sustainable Travel Expert bij reisorganisatie Riksja Travel, is gisteravond uit een groep van tweehonderd genomineerden verkozen tot een van de ‘Duurzame Jonge 100’: een lijst van honderd jonge ondernemers, young professionals en studenten die aantonen dat een duurzame toekomst mogelijk is. Voor reisorganisatie Riksja Travel is dit een waardevolle erkenning voor haar duurzaamheidsbeleid.

Honderd jonge duurzaamheidsaanjagers 
De Duurzame Jonge 100 is een lijst die in 2013 in het leven werd geroepen om de duurzame jonge generatie in de spotlight te zetten. De Jonge 100 vormen een bron van inspiratie voor elkaar én voor de gevestigde orde. Iedereen die bezig is met duurzaamheid en 32 jaar of jonger is, kan zich opgeven. Uit alle inzendingen worden ieder jaar de honderd meest inspirerende jonge koplopers gekozen door een tienkoppige jury. Ook het publiek kan een stem uitbrengen: bij een gelijke score van de jury wordt de publieksstem een wegingsfactor. De DJ100 is nadrukkelijk geen ranglijst, omdat dat niet past bij de nieuwe generatie die denkt in samenwerken en elkaar versterken. Wat de DJ100 wél is, is een selectie van mensen die laten zien dat het kán. 

Duurzaam reizen op de agenda 
Als Sustainable Travel Expert bij Riksja Travel is Van der Sloot continu bezig om meer bewustzijn op het gebied van duurzaamheid te creëren en daarmee reizigers, collega’s en andere (reis)organisaties te inspireren. Daarbij is ze continu op zoek naar innovatieve projecten die de negatieve impact van reizen minimaliseren en de positieve impact maximaliseren. Zo reisde ze eind december 2018 samen met het Impact-team van Riksja af naar India om met eigen ogen te zien wat de sociale impact is van de verschillende projecten die hier door Riksja worden gesteund. Dit resulteerde in een driedelige documentairereeks. In de mini-documentaire ‘Surviving the smoke’ is Riksja Travel op zoek gegaan naar de menselijke kant van CO2-compensatie en de sociale impact die je ermee kunt bereiken. De tweede documentaire, ‘Small loans, big dreams’, gaat over de sociale impact van microfinanciering en de derde documentaire, over het redden van meisjes uit de mensenhandel, is momenteel in de maak. 

Duurzaamheid bij Riksja Travel 
Reisorganisatie Riksja Travel gelooft dat reizen de wereld mooier kan maken, mits dat op een verantwoorde manier gebeurt. Grenzen vervagen, vooroordelen verdwijnen en culturele ontmoetingen verrijken de mens. Maar er kleven ook nadelen aan reizen en dat erkent Riksja Travel ook. Om die negatieve impact zoveel mogelijk tegen te gaan, worden alle Riksja-reizen volledig CO₂-gecompenseerd - zowel vlucht- als landarrangement. Dit resulteert in zo'n 35.000 ton aan CO₂-compensatie per jaar. Begin 2018 ontving Riksja ook het Travelife-certificaat voor duurzaam ondernemen, waarmee het bedrijf voldoet aan de hoogste door de VN ondersteunde eisen op het gebied van duurzaamheid. Ook werd de reisorganisatie begin dit jaar met het project ‘De Riksja-Wakibi Community, samen voor sociale impact’ genomineerd voor de Sustainable Travel Award. Met het Wakibi-project zijn inmiddels al meer dan 20.000 ondernemers wereldwijd geholpen met een kleine lening. Gemiddeld is (volgens onderzoek) één ondernemer verantwoordelijk voor vijf gezinsleden en/of medewerkers. Hiermee zijn er dus zo’n 104.205 mensen in ontwikkelingslanden ondersteund. Al deze projecten zijn mede georganiseerd en gecoördineerd door Van der Sloot. 

Touroperators
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn