Sunny Cars

Sunny Cars is al jaren een van de grootste onafhankelijke Europese bemiddelaars in autohuur. Via Sunny Cars reserveer je in meer dan 120 landen op 8.000 huurstations wereldwijd de ideale huurauto voor een vakantie of zakenreis. Blijf op de hoogte van nieuwtjes en leuke acties van de ‘Rent a Smile-specialist’ op dit platform.

Autohuur
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

5 maanden geleden

6 handige autohuurtips voor je roadtrip in de USA

Staat een roadtrip naar de USA op de planning van jouw klanten? Cool! Als er één land is waar je met de auto heerlijk kunt rondtoeren, dan is het Amerika wel. De wegen zijn goed, het verkeer rustig en de auto’s lekker ruim… En geef toe, iedereen wil toch wel eens een kijkje nemen in het land van de onbegrensde mogelijkheden? We hebben wat tips voor je op een rijtje gezet, zodat de roadtrip van jouw klanten door de USA op rolletjes loopt!

Choice locations
In de VS zijn de meeste ophaallocaties choice locations. Bij deze locaties mag je in de geboekte categorie zelf je eigen huurauto uitkiezen. Op het terrein staan de auto’s van de geboekte categorie netjes naast elkaar. Je mag zelf bepalen welke van die auto’s het wordt. Zorg er wel voor dat je een auto kiest uit de door jou geboekte categorie. Kies je een auto uit een hogere categorie, dan gaat het om een upgrade en worden er extra kosten in rekening gebracht.

Express pakket
Soms kan het flink druk zijn bij de balie van de lokale verhuurder. Kies je voor ons Express pakket, dan mag je gebruik maken van de Self Service Kiosk. Je hoeft niet langs een balie, maar kan rechtstreeks naar de auto lopen. Hiervoor hoef je alleen vooraf de registratielink in te vullen. Heel handig en ook erg fijn na een lange vlucht.

One way huren
Soms is het fijn om de auto op de ene luchthaven op te halen en op de andere in te leveren. Vooral tijdens een mooie roadtrip in de USA. Als je je huurauto ophaalt op locatie A en inlevert op locatie B, dan heeft dat een one way. Tussen Californië en Arizona en Californië en Nevada is dat gratis, behalve in de maanden juli en augustus. Dan moet er in sommige gevallen een toeslag betaald worden.

Upgrade
In Amerika doen ze graag aan upselling. Als je de auto ophaalt, zal je merken dat lokale verhuurders je graag een grotere en dus duurdere auto willen verkopen. Of ze vertellen je dat je extra moet bijverzekeren. Ook hier geldt, je kunt overal nee tegen zeggen, want je huurt je auto all-in via Sunny Cars. Alles is inbegrepen en geregeld, hebt geen verzekeringen of andere extra’s meer nodig. Je mag natuurlijk altijd voor een grotere auto kiezen en bijbetalen, maar die keuze is aan jou.

Extra bestuurder
Op een lange autorit is het fijn als je het rijden onderling kunt afwisselen, de afstanden in de USA zijn immers best pittig! Een paar uur in de auto is hartstikke normaal. In Californië is een tweede bestuurder altijd inbegrepen in de huurprijs.

Automaat
Autorijden in de VS is heel relaxt. De wegen zijn ruim en de maximale snelheid ligt een stuk lager dan we in Europa gewend zijn. Daarnaast zijn alle huurauto’s in de VS een automaat. Dat maakt het rijden in je huurauto nog comfortabeler. Het schakelen gaat vanzelf, je hoeft alleen maar op de weg te letten.

Dit waren een aantal andige Sunny tips voor tijdens een roadtrip door de USA. Zo zijn jouw klanten helemaal goed voorbereid! Let’s go!

Autohuur, Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn