Sunny Cars

Sunny Cars is al jaren een van de grootste onafhankelijke Europese bemiddelaars in autohuur. Via Sunny Cars reserveer je in meer dan 120 landen op 8.000 huurstations wereldwijd de ideale huurauto voor een vakantie of zakenreis. Blijf op de hoogte van nieuwtjes en leuke acties van de ‘Rent a Smile-specialist’ op dit platform.

Autohuur
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

5 maanden geleden

Op naar 900.000 boekingen!

Sunny Cars wil dit boekjaar, dat tot eind oktober 2020 loopt, voor het eerst het aantal van 900.000 boekingen overschrijden. Vorig jaar waren het er voor alle markten samen nog 830.000. ‘We willen dat er een 9 voor staat’, stelde Kai Sannwald, oprichter van Sunny Cars, donderdag tijdens een rondetafelgesprek in Haarlem, waarbij vakjournalisten uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België en Nederland aanwezig waren.

De actuele trend in zomerboekingen toont aan dat Sunny Cars op koers ligt. De start van het boekjaar 2020 is veelbelovend. ‘Vorig jaar was wisselend, met ups en downs, maar voor komende zomer zien we een sterke stijging in het aantal boekingen voor de belangrijkste bestemmingen’, aldus Sannwald. ‘In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is het aantal boekingen gemiddeld met 18 procent gestegen’, zegt Hans Knottnerus, managing director Sunny Cars Nederland, België en Frankrijk.

Uit de cijfers van de autohuurspecialist blijkt dat Griekenland het meest groeit (+29%). Het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk staan respectievelijk met 25% en 24% op de tweede en derde plek. Andere stijgers zijn Canada (+22%), Kroatië (+19%), Spanje (+18%), Italië (+14%), de Verenigde Staten (+12%) en Zuid-Afrika (+12%).

Volgens Sunny Cars is de huidige groei een bevestiging van de constante optimalisatie van de dienstverlening. ‘De huurprijs is niet waarin we ons kunnen en willen onderscheiden, dat is de service die wij verlenen richting onze klanten’, zegt Knottnerus. ‘Onze strategie is om klanten te inspireren en positief te verrassen, zodat ze blijven terugkomen.’ De zogeheten ‘Customer Centricity’ (een sterke focus op de klantervaring) staat centraal in de strategie van de hele Sunny Cars Groep. ‘We hebben grote plannen voor de verdere ontwikkeling van onze producten en diensten, zodat die voor onze klanten nog transparanter worden.’

Spanje is nog altijd topfavoriet in alle markten van Sunny Cars, ook in Nederland, blijkt uit de cijfers van Sunny Cars: met stip zijn er voor Spanje de meeste auto’s verhuurd. Naast deze favoriet zijn in de top tien landen Kroatië (24%), Canada (19%) en Curaçao (16%) de grootste stijgers onder Nederlandse klanten. Ook Marokko, IJsland en Cyprus worden steeds populairder.

Knottnerus lichtte tijdens het rondetafelgesprek toe dat de extra services, die bovenop de all-in autohuur formule geboekt kunnen worden, steeds populairder worden. ‘Het servicebewustzijn is bijzonder hoog in Nederland en België, er is vanuit die markten voor al veel vraag naar het huren zonder creditcard.’ Dit is een dienst die alleen door Sunny Cars wordt aangeboden. De autohuurspecialist neemt bij deze service het risico van de borg volledig over en staat garant bij de lokale wagenparkaanbieder. Populair is ook het overslaan van de wachtrij. Deze zogeheten fastlane service staat op de tweede plek van meest geboekte services.

Foto: oprichter Kai Sannveld, CEO Thorsten Lehmann en Hans Knottnerus, managing director Sunny Cars Nederland, België en Frankrijk.

Autohuur
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn