Travel South USA

Bestemmingen, Zakenreizen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

5 maanden geleden

Koken in de Calabash-stijl van South Carolina

Calabash is niet alleen een naam van een stad, het is een begrip voor goed en lekker eten in South Carolina. Voor het bereiden van voedsel vereist de Calabash-stijl verse garnalen, vis, oesters of krab met een licht en smaakvol beslag. Vervolgens wordt dit met een flinke duik in een gloeiende hete frituurpan gegooid, totdat het goudbruin van kleur is.

De knapperige en fijne korst zorgt voor een perfecte combinatie samen met de smaak van de zeevruchten en een vleugje zout. Combineer een vers-van-de-frituur Calabash-gerecht met zeevruchten en een mandje met hush puppy's (gefrituurde deegballetjes) en voeg deze heerlijke combinatie toe aan je lijst met gerechten die je zeker moet proeven als je in South Carolina bent!

Hoewel het waar is dat deze manier van het klaarmaken van zeevruchten is ontstaan ​​in het kleine vissersdorp Calabash, NC, ligt de stad praktisch gezien op de staatsgrens. Je vindt de grootste zeevruchtenrestaurants die op de manier van de Calabash-stijl koken langs de kust van South Carolina. Deze kan je vinden in Little River tot aan Murrells Inlet! Natuurlijk stellen sommige mensen in South Carolina dat het geen Calabash-zeevruchten zijn, tenzij je het in Calabash eet, maar tegenwoordig geldt dat niet echt meer want je kan overal de Calabash zeevruchten krijgen.

Naast de oorsprong van de Calabash-gerechten en de manier van koken, zijn er andere kenmerken die het authentieke Calabash-stijl koken definiëren. Een kenmerk is bijvoorbeeld dat de gefrituurde zeevruchten altijd in grote porties geserveerd worden. Met andere woorden, als je geen groot bord met veel te veel gefrituurde zeevruchten ontvangt, dan zijn het geen echte Calabash zeevruchten. Ook is dit gerecht vrij goedkoop en je zult merken dat het gerecht meestal onderdeel is op de menu’s die de restaurants aanbieden aan de kust van South Carolina. Daarnaast zijn de hush puppy’s een passend bijgerecht die zeker het proberen waard is. Maar let op: de garnalen in de Calabash-stijl zijn vaak erg klein en worden aangeduid als kreek, popcorn of als baby garnaal.

Volgens mij is het duidelijk! Het is overheerlijk, altijd vers bereid, je krijgt grote porties geserveerd en het is betaalbaar, deze Calabash gerechten kan niemand weerstand! Gelukkig zijn er veel te veel restaurants in South Carolina die deze regionale delicatesse serveren.

Kijk hier voor meer informatie over de desbetreffende restaurants!

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn