Travel South USA

Bestemmingen, Zakenreizen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

6 maanden geleden

Wat te doen in Atlanta voor Martin Luther King Day

Martin Luther King Day wordt elk jaar op de derde maandag van januari gehouden en viert de prestaties van de burgenrechtenbeweging van de Afro-Amerikanen als een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse geschiedenis. Dit jaar valt dit op 20 januari en wordt natuurlijk gevierd en bij stil gestaan in Atlanta.

Van de dag van de dienst tot lezingen, tentoonstellingen, concerten en kunst, er zijn een aantal manieren om MLK Day in Atlanta te ervaren. Begin met het eren van de erfenis van Dr. King, het bezoeken van historische monumenten en het vieren van de levens en inspanningen van veel Atlantiërs tijdens de burgerrechtenbeweging die de voortgang van Amerika hebben beïnvloed.

Als het hart van de burgerrechtenbeweging, geeft Atlanta's geschiedenis, erfgoed en rol in de burgerrechtenbeweging bezoekers en Atlantiërs een aantal plaatsen om de Martin Luther King Jr. Day in de stad te vieren.

1. King Holiday Observance

Elk jaar viert The King Centre Martin Luther King Day met een 10-daagse viering van het leven en de prestaties van Dr. Martin Luther King Jr. en Coretta Scott King. Evenementen variëren van performance art tot lezingen en liefdadigheidsworkshops.

2. Martin Luther King Jaarlijkse herdenkingsdienst

De kerkdienst wordt gehouden op de federale feestdag in de Ebenezer Baptist Church in de buurt van The King Centre. Op deze dag moedigt het King Centre de wereld aan om vrijwilligerswerk te doen als eerbetoon aan het werk en leven van Dr. King en andere lokale burgerrechtenactivisten in Atlanta.

3. Martin Luther King (MLK) Dag van dienst

Hands On Atlanta mobiliseert meer dan 3.000 vrijwilligers in dienst van lokale gemeenschappen, scholen en non-profitorganisaties tijdens de Martin Luther King Jr. Day of Service.

Om meer over Martin Luther King en de burgerrechtenbeweging te weten te komen, kan je een bezoek brengen aan het Historical Museum Civil Rights, het National Civil Right Museum of het Center of Civil and Human Rights in Atlanta. Daarnaast kan je ook het Dr. Martin Luther King Nationaal Historisch Park bezoeken en een rondleiding nemen door zijn geboortehuis en de historische Ebenezer-kerk.

  

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn